Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στην Eldrug στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολο...

Ξενάγηση στην Eldrug από τον Καθηγητή Χημείας Γιάννη Ματσούκα

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλης Μάγκλαρηςεπισκέφθηκε την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, την Eldrug και Εταιρείες του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ).

Ο κ. Μάγκλαρης συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδαςκ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, τον κ. Δημήτριο Δουγένη, Πρόεδρο του 15μελούς Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, και ομάδα στελεχών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Τον Γενικό Γραμματέα, τον Περιφερειάρχη και την πολυμελή ομάδα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΠΠ, κ. Κωνσταντίνος Τσεκούρας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην Eldrug, όπου ο Καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκας τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Τεχνοβλαστού και παρουσίασε το επιτελούμενο έργο και τους στόχους του. Έγινε ενημέρωση από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για το πρωτοποριακό έργο της Eldrug στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων και μεθόδων.

Ο κ. Ματσούκας τόνισε τη σημασία του έργου που παράγεται στην Eldrugκαι στο ΕΠΠ για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και της Χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό γεγονός ότι το ΕΠΠ έχουν επισκεφθεί μετά από πρόσκληση, κορυφαίοι παγκοσμίως ερευνητές, μεταξύ των οποίων οι Νομπελίστες James Watson, Andrew Schally και Jean Marie Lehn. Ακόμα, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι οι μέχρι σήμερα προσκληθέντες για το επιτελούμενο έργο στην Eldrug και στο ΕΠΠ. ΤηνEldrug στο ΕΠΠ στελεχώνουν αριστούχοι απόφοιτοι του ΜΠΣ "Ιατρική Χημεία", ένα Πρόγραμμα Αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, το οποίο και έχει προσκαλέσει τους Νομπελίστες στα συνέδριά του.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις