Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Αγρότες και φοιτητές, τράβηξαν... χειρόφρενο στο Περιφερειακό Συμβούλιο- Αποχώρηση Παπαναστασίου κάτω απο αποδοκιμασίες

Αχαΐα: Αγρότες και φοιτητές, τράβηξαν......

Άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τις 3:00 το απόγευμα οι δρόμο

18.13 Αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της Ν.Δ. η οποία αντέδρασε στην πρόταση να τοποθετηθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών πριν την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης.

Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία. Η απόφαση δεν άρεσε στον κ. Παπαναστασίου και τα μέλη της παράταξής τους και αποχώρησαν υπό τους ήχους των αποδοκιμασιών των φοιτητών που έχουν συγκεντρωθεί στην αίθουσα και έξω από αυτήν.

17.55 Με τοποθέτηση του Σάκη  Μαυρόγιαννη, εκ μέρους των αγροτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ξεκινησε η συζήτηση για το σχέδιο Αθηνά.

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε το σχέδιο άστοχο και άκυρο ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη η παιδεία και η εκπαίδευση. Θα πρέπει-είπε- το συμβούλιο να στείλει ένα μήνυμα ευθύνης,  ένα μήνυμα στους γονείς που μάχονται για τα παιδιά τους αλλά και προς τη νεολαία που αναζητά σεβασμό και δεν τον βρίσκει".

"Πρεπει να σταματήσει το παραγοντιλίκι, να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι αφορά τη νεολαία και το μέλλον της εκπαίδευσης. Πρέπει να μην περιορίσουμε τα δημόσια αγαθά και την εκπαίδευση".

 

17.15 Στο  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχουν φτάσει αυτή την ώρα αγρότες και φοιτητές καθώς αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά». Τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς , οι πρόεδροι των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, οι βουλευτές των τριών νομών, οι δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

 

15:30 Άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τις 3:00 το απόγευμα οι δρόμοι στα σημεία που οι αγρότες της Αχαΐας πραγματοποιούσαν τους συμοβολικούς αποκλεισμούς τους. Αυτή την ώρα οι παραγωγοί κατευθύνονται με τα Ι.Χ. τους προς την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

14:21 Μπλόκα με τα τρακτέρ τους σε δύο σημεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αγρότες της Αχαΐας. Οι παραγωγοί αποφάσισαν να κλείσουν από τις 2:00 έως τις 3:00 την Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐα καθώς και την 111 στη θέση Κουρλαμπά.

Παράλληλα στις 4:00 το απόγευμα οι αγρότες του Νομού θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις