Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άσκηση της ΕΜΑΚ στο 64ο Δημοτικό Σχολείο

Πάτρα: Άσκηση της ΕΜΑΚ στο 64ο Δημοτικό Σχολείο

Συγκλονιστική εμπειρία για τους μαθητές

Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 53ου Νηπιαγωγείου Πατρών έζησαν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία κατά τη διάρκεια άσκησης αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 155597/Γ2/10-12-2012 εγκύκλιο του Υπ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. έγινε επικαιροποίηση του αντισεισμικού της Σχολικής Μονάδας. Παράλληλα, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να αφιερωθεί η εβδομάδα 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2013 για ενημέρωση και διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας σχετικά με την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, ομιλίες από υπεύθυνους της Π.Υ.-6ης Ε.Μ.Α.Κ. για τρόπους προφύλαξης από το σεισμό και διαθεματικές-βιωματικές δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Αποκορύφωμα υπήρξε η άσκηση περιορισμένης κλίμακας που έγινε στο Σχολείο στις 8 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. και του Ε.Κ.Α.Β. Πατρών.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκκένωση του κτιρίου μετά από ισχυρό σεισμό, εντοπισμό αγνοούμενου μαθητή και εκπαιδευτικού με τη βοήθεια του ανιχνευτικού σκύλου, μεταφορά τραυματιών με ασθενοφόρα και τελικό έλεγχο του χώρου από ειδική ομάδα.

Όλοι οι θεατές παρακολούθησαν την άσκηση με απόλυτη ησυχία, ενθουσιάστηκαν και στο τέλος καταχειροκρότησαν τις εντυπωσιακές ενέργειες από τους άρτια εκπαιδευμένους διασώστες της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την άψογη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα και τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό η Σχολική Μονάδα συγχαίρει και ευχαριστεί την 6η Ε.Μ.Α.Κ. και το Ε.Κ.Α.Β.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς όχι μόνο να φροντίσουν να παραμείνει η άκρως αυτή απαραίτητη μονάδα στην περιοχή μας αλλά και να τη στελεχώσουν, ώστε να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις