Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Προπορεύεται στα προγνωστικά της Γιουροβίζιον το τραγούδι του Αγάθωνα και των Κόζα Μόστρα

Προπορεύεται στα προγνωστικά της Γιουροβ...

Στην βραδιά του ελληνικού τελικού στις 18/2 θα έρθει να τραγουδήσει και η Βίκυ Λέανδρος

«Μας βρήκε η τρικυμία μέσα στην Εγνατία, μποφόρια μας τραβάνε στ' ανοιχτά, σαν λάθος να 'ναι η ρότα, ποιος παίζει με τα φώτα και η πλώρη μας τραβά για... Γρεβενά!».

Με αυτούς τους σατιρικούς στίχους του Στάθη Παχίδη (Αγαμοι θύται) και με μια κεφάτη σκα-πανκ μελωδία με στοιχεία από ρεμπέτικο τραγούδι, ο Θεσσαλονικός ρεμπέτης Αγάθωνας με τον τζουρά του και την παρέα του, το συγκρότημα των ''Κόζα Μόστρα'', έκλεψαν τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση των τεσσάρων υποψηφίων τραγουδιών για την φετινή Eurovision. Την όλη παρουσίαση είχε αναλάβει η Μαίρη Συνατσάκη.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος", με ελληνικό στίχο στο κουπλέ αλλά και με αγγλικό ρεφρέν, το κομμάτι με τίτλο 'Alcohol is free'' με τον Αγάθωνα δείχνει να έχει κερδίσει και τις καρδιές των φίλων της Γιουροβίζιον και ήδη φιγουράρει ως φαβορί σε διάφορα σχετικά sites.

«Το ρεμπέτικο ακούγεται έτσι κι αλλιώς έξω, εμείς πηγαίνουμε συνέχεια Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική και θέλουμε για άλλη μια φορά με αυτό το τραγούδι να ακουστεί το ελληνικό στοιχείο. Αλλά και για εμάς τους Ελληνες να μας κάνει να ξεφύγουμε λίγο από τη μιζέρια. Αρκετές στενoχώριες έχουμε όλοι μας. Ο πολιτισμός δεν σταματάει, η κουλτούρα δεν σταματάει», δήλωσε ο Αγάθωνας αμέσως μετά την παρουσίαση.

Όμως ο ρεμπέτης μαζί με τον Ηλία Κόζα και το αρκετά προχωρημένο στιλιστικά συγκρότημά του, τους Κόζα Μόστρα, πρέπει να περιμένουν έως τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς αρκετά κοντά και στη δεύτερη θέση των διαδικτυακών poll βρίσκεται η Θωμαή Απέργη με το «One last Kiss», ένα χαρούμενο ποπ κομμάτι που θυμίζει έντονα εκείνο της Lena που κέρδισε την Γιουροβίζιον του 2010 για λογαριασμό της Γερμανίας.

Η γλυκιά Θωμαή Απέργη που είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στις σελίδες του The Best Magazine, δήλωσε χαρακτηριστικά, «ελπίζω να αγαπήσει και ο κόσμος το κομμάτι μου. Συνταγή για την επιτυχία είναι η ηρεμία και η καλή προετοιμασία.

Νίκη για μένα θα είναι να τραγουδήσω σωστά. Η αγαπημένη μου στιγμή στον διαγωνισμό είναι η συμμετοχή της Ελενας Παπαρίζου και αν περνούσα τον σκόπελο τον ελληνικού τελικού θα ήθελα, γιατί όχι, να κερδίσω και στη Σουηδία».

«One for me and one for you, that's all we have to do», τραγουδάει η Θωμαΐς Απέργη που εντυπωσίασε όσον αφορά τη χθεσινή ενδυματολογική της επιλογή.

Μεγαλύτερος αντίπαλός της, ο Alex Leon, με το «Angel», που κινείται επίσης σε ποπ ρυθμούς, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς ήχους και ωραίες λούπες με την υπέροχη φωνή της Giorgina. «Ο αγγλικός στίχος ντύνεται με μια μουσική που έχει πολλά ethnic αλλά και ελληνικά στοιχεία, τα οποία βέβαια αναδεικνύονται από την καθηλωτική φωνή της Giorgina», λέει ο μουσικός παραγωγός.

Όπως γράφει το "Έθνος", ένα «καθαρόαιμο», λαϊκό τραγούδι που θυμίζει Ελίνα Κωνσταντοπούλου στα 90s, με ανατολίτικους ρυθμούς, είναι το «Χίλιες και μία νύχτες» της Αγγελικής Ηλιάδη.

Στους στίχους η λέξη «αγάπη» κάνει ρίμα με το «δάκρυ» και «τα όνειρά μας» με τον «έρωτα μας», όπως σε κάθε λαϊκό ελληνικό τραγούδι που σέβεται τον εαυτό του.

«Πιστεύουμε το τραγούδι μας, αυτό είναι αυτονόητο. Θέλουμε να πάμε στη Σουηδία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα», ανέφερε η Αγγελική Ηλιάδη. «Το πολύ ενδιαφέρον φέτος είναι ότι είναι τέσσερα πολύ διαφορετικά κομμάτια. Δεν φοβάμαι τον ελληνικό στίχο, γιατί είμαστε ''εμείς'', είναι η Ελλάδα, η ταυτότητά μας».

Στο μεταξύ η σπουδαία Βίκυ Λέανδρος με την μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Γερμανία (νίκησε στη Γιουροβίζιον το 1972 με το Apres Toi για λογαριασμό του Λουξεμβούργου) και η νικήτρια της Γιουροβίζιον του 2005, Έλενα Παπαρίζου με το My number one, θα τραγουδήσουν στην βραδιά του ελληνικού τελικού.

Η βραδιά της επιλογής θα πραγματοποιηθεί ως γνωστό στις 18 Φεβρουαρίου 2013 στο Γκάζι και θα παρουσιάσου ο Γιώργος Καπουτζίδης με τη Δέσποινα Βανδή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight