Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχέδιο "Aθηνά": Tους λένε να γίνουν από διακοσμητές..ξυλουργοί! Αντιδράσεις για την απορρόφηση της σχολής του ΤΕΙ Σερρών

Σχέδιο "Aθηνά": Tους λένε να γ...

Είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα, είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Παράγωγης Ενδυμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Της "Αθηνάς" τα παράλογα. Σχολές συγχωνεύονται και φοιτητές εν μέσω σπουδών καλούνται να αλλάξουν...αντικείμενο αλλά και πόλη διαμονής. Την έντονη αντίδραση φοιτητών στη σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης  και Σχεδιασμού Αντικείμενου του ΤΕΙ Σερρών έχει προκαλέσει το σχέδιο "Αθηνά".

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απορρόφηση τους  -είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας  Ξύλου και Επίπλου  του ΤΕΙ Λάρισας στο Παράρτημα Καρδίτσας , είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Παράγωγης Ενδυμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Παράρτημα του Κιλκίς  και την μετονομασία του σε  Έτοιμου Ενδύματος Και Κλωστοϋφαντουργίας. Μάλιστα έχουν ετοιμάσει ένα σχετικό με το αίτημά τους βίντεο. έχουν δημιουργήσει ομάδα στο facebook , ενώ έχουν αποστείλει και επιστολή στον Υπουργό Παιδείας. Δείτε το βίντεο και την επιστολή.

Σέρρες  04/02/2013

Αξιότιμε κ .Υπουργέ,

Είμαστε οι φοιτητές της σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης  και Σχεδιασμού Αντικείμενου του ΤΕΙ Σερρών. Το συγκεκριμένο τμήμα  λειτούργει από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 με σκοπό την κατάρτιση των φοιτητών στο αντικείμενο της θεωρίας και της πρακτικής της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, της λειτουργικής διαμόρφωσης και της αισθητικής μελέτης και οργάνωσης οποιωνδήποτε εσωτερικών χώρων, της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων μικρής κλίμακας και τον σχεδιασμό (design) επίπλου, βιομηχανικών, χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.

Η επιστολή αυτή αποστέλλεται με σκοπό την γνωστοποίηση των  θέσεων  μας  έναντι στο Σχέδιο  «Αθήνα». Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απορρόφηση μας   -είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας  Ξύλου και Επίπλου  του ΤΕΙ Λάρισας στο Παράρτημα Καρδίτσας , είτε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Παράγωγης Ενδυμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Παράρτημα του Κιλκίς  και την μετονομασία του σε  Έτοιμου Ενδύματος Και Κλωστοϋφαντουργίας. Σκοπός της επιστολής είναι η γνωστοποίηση των θέσεων μας, έναντι στο Σχέδιο «Αθηνά», το οποίο μας δυσαρεστεί για τον εξής λόγο:

Αρχικά, οι σπουδαστές  του τμήματος  μας θα έπαιρναν πτυχίο με τίτλο «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης  και Σχεδιασμού Αντικειμένου» αλλά σύμφωνα με τις αλλαγές του Σχεδίου « Αθηνά» και την απορρόφηση μας από τις σχόλες που προαναφέρθηκαν θα προκύψουν φοιτητές με διαφορετικό τίτλο πτυχίου και  χωρίς κατάρτιση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, καθώς  καμία απολύτως σχέση δεν εντοπίζεται με τα γνωστικά αντικείμενα των άλλων δυο σχολών.

Πιο συγκεκριμένα :

 

  1. 1. Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος μας, διαφέρει ολοκληρωτικά από το Πρόγραμμα Σπουδών των δύο αυτών σχολών. Είναι ελάχιστα έως μηδαμινά τα μαθήματα, τα οποία έχουν παρόμοιο αντικείμενο ενασχόλησης, με συνέπεια αυτά  που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και έχουν περαστεί από τους φοιτητές ,και να μην έχουν λόγο ύπαρξης. Στα μαθήματα τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά την συγχώνευση,  θα υπάρξει πλήρης αδυναμία παρακολούθησης από τους φοιτητές του τμήματος μας, καθώς δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις.  (Παραπομπή Α)
  2. 2. Η εισαγωγή μας στο τμήμα, προαπαιτούσε την Πανελλαδική εξέταση ειδικού μαθήματος (Γραμμικού Και Ελεύθερου Σχεδίου) , στην οποία και όλοι οι φοιτητές υποβληθήκαμε και επιτύχαμε, ενώ ειδικό μάθημα δεν απαιτείται για την εισαγωγή στις άλλες δυο σχολές.

  1. 3. Ακόμα δεν υπάρχει κάτοχος πτυχίου της Σχολής ΕΑΔΣΑ από το ΤΕΙ Σερρών, αφού το τμήμα ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, και οι πρώτοι πτυχιούχοι βάση νόμου θα αποκτούσαν το πτυχίο τους το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Το υψηλό επίπεδο των φοιτητών μπορεί συνεπώς να γίνει φανερό μόνο από τον Μέσο Όρο Βαθμολογίας τους, το σύνολο περασμένων μαθημάτων καθώς τη ζήτηση της σχόλες σύμφωνα με τις βάσεις.
  2. 4. Επιπρόσθετος το γνωστικό μας αντικείμενο καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα των εφαρμοσμένων τεχνών σε αντίθεση με τις άλλες δυο σχολές οι οποίεςεξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς και αποτελούν παράγωγα του τμήματος ΕΔΑΣΑ.
  3. 5. Το Σχέδιο «Αθηνά» δίνει μια πολύ μικρή θέση στην πολιτισμική έκφραση του τόπου, αφού θεώρει πως ένα μόνο τμήμα αρκεί σε όλη την ελληνική επικράτεια στο αντικείμενο μας, ώστε να διαμορφωθεί η απαραίτητη πολιτισμική ταυτότητα που απαιτείται να έχει η σύγχρονη Ελλάδα στον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών.

 

Τα αιτήματα μας έχουν ως εξής:

1.Η παραμονή μας στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του ΤΕΙ Σερρών, με διατήρηση του τίτλου του πτυχίου μας, τουλάχιστον έως ότου οι ήδη εισαχθέντες να αποκτήσουν το πτυχίο τους .Πολλοί φοιτητές έχουν ήδη ολοκληρώσει την φοίτηση στα Θεωρητικά Και Εργαστηριακά μαθήματα και συνεπώς έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων, και το μόνο που τους απομένει είναι η πτυχιακή τους εργασία και η πρακτική τους άσκηση.

2.Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταφοράς ή και συγχώνευσης του τμήματος, ο τίτλος του πτυχίου και το γνωστικό μας αντικείμενο, να παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με τα οποία εισαχθήκαμε στο συγκεκριμένο τμήμα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις