Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΑΘΗΝΑ «έβαλε» λουκέτο στο ΑΤΕΙ Αιγίου

Η ΑΘΗΝΑ «έβαλε» λουκέτο στο ΑΤΕΙ Αιγίου

Χωρίς τμήμα ή σχολή η πρωτεύουσα της Αιγιάλειας

Συνολικά 97 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό, σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπ. Παιδείας. Από 63 οι πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια μειώνονται στις 51. Σύμφωνα με το σχέδιο δεν προβλέπονται τμήματα ή σχολή για την πόλη του Αιγίου, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει λουκέτο στο ΑΤΕΙ!
Το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας απορροφάται από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας (Σχολή Επαγγελμάτων και Υγείας - Ίδρυμα ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ) και το τμήμα Φυσικοθεραπείας θα μεταφερθεί στην Πάτρα.
Το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας όπως και το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, σύμφωνα με το σχέδιο, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα ανεξάρτητα τμήματα που έχουν ελλιπή η μηδενικό αριθμό μελών ΔΕΠ/ Ε.Π. (το Οπτικής και Οπτομετρίας είχε μηδέν και το Φυσικοθεραπείας είχε τέσσερα).
Οι πόλεις που δεν θα έχουν κανένα τμήμα ή σχολή είναι 12.
Πρόκειται για την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα, το Αργοστόλι, τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά, τα Μουδανιά, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις