Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι μας εξαπάτησε όλους, ακόμη κι εγώ τον ψήφισα το 1994

Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι μας εξαπάτησε όλου...

Παρομοίασε τον Καβαλιέρε με τον «μαγικό αυλό που παρασύρει σε πνιγμό τα ποντίκια»

«O Μπερλουσκόνι έχει ήδη εξαπατήσει τρεις φορές τους Ιταλούς. Την πρώτη φορά εξαπάτησε και εμένα τον ίδιο», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, εξηγώντας ότι ψήφισε τον Καβαλιέρε το 1994, την χρονιά που ο Καβαλιέρε ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική. Ο Μόντι, μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta, παρομοίασε τον Καβαλιέρε με τον «μαγικό αυλό που παρασύρει σε πνιγμό τα ποντίκια».
Οι θυσίες που ζητούνται από τους Ιταλούς θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντός τριών μηνών αν έρθει στην εξουσία ένας νέος ή ένας παλιός λαοπλάνος.
Πέρυσι, «δεν ήμουν βέβαιος ότι ένα χρόνο μετά η Ιταλία θα είχε σωθεί από οικονομικής απόψεως. Αυτό που συνέβη είναι καρπός της υπευθυνότητας με την οποία οι πολίτες δέχθηκαν μια σκληρή θεραπεία. Αλλά η κατάσταση θα ήταν πιο σοβαρή αν η Ιταλία είχε ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας» δήλωσε ο Μόντι:
«Θέλω να μιλήσω ξεκάθαρα: αν πάρουμε τα έτη από το 2001 έως το 2011, είχαμε 8 χρόνια κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, δυο του Πρόντι και έναν χρόνο τεχνοκρατών. Φθάσαμε στους τεχνοκράτες γιατί η κατάσταση ήταν πολύ επισφαλής γιατί αυτοί που κυβέρνησαν δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική η Ιταλία» δήλωσε ο Μόντι.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις