Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

70χρονος παντρεύτηκε 15χρονη στη Σαουδική Αραβία

70χρονος παντρεύτηκε 15χρονη στη Σαουδική Αραβία

Εκείνη τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην οικογένειά της

Ανδρας 70 ετών, ο οποίος νυμφεύθηκε πρόσφατα 15χρονη έφηβη, ζητεί δια της νομικής οδού να την ξαναφέρει κοντά του, αφού εκείνη τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην οικογένειά της. Πρόκειται για περιστατικό το οποίο αφορά την Σαουδική Αραβία, όπου δεν υπάρχει νομικό όριο ελάχιστης ηλικίας για την σύναψη γάμου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνδρας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, οι γονείς της νεαρής κοπέλας του την «παραχώρησαν» αντί αντιτίμου 3.000 δολαρίων.

Ο γάμος ήλθε στη δημοσιότητα μονάχα έπειτα από την υποβολή της καταγγελίας του 70χρονου στη δικαιοσύνη, με την οποία απαιτεί να επιβληθεί στην έφηβη σύζυγό του να επιστρέψει στο σπίτι. Πηγές οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι πιθανότατα η 15χρονη λογομάχησε με τον άνδρα και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρική της κατοικία.

Η Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, προτίθεται να προσφέρει στη νεαρή κοπέλα νομική βοήθεια.

Η αποκάλυψη του περιστατικού έχει «ανάψει» τη συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο του «child marriage», δηλαδή του γάμου ανηλίκων με κατά πολύ γηραιότερούς τους ενήλικες.

Ο Δρ. Σουχάιλα Ζέιν Αλ Αμπεντίν, μέλος της Εθνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε «έξαλλος» με την υπόθεση.

«Αν αναλογισθεί κανείς την τεράστια διαφορά ηλικίας, μοιάζει περισσότερο σαν πώληση παρά σαν γάμος. Οι γονείς του κοριτσιού πρέπει να αντιμετωπίσουν συνέπειες γι' αυτό», δήλωσε ο Αμπεντίν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις