Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aπίστευτη η κατάρρευση γέφυρας στη Λάρισα- Διατάχθηκε προκαταρκτική

Aπίστευτη η κατάρρευση γέφυρας στη Λάρισ...

Σε εξέλιξη είναι και η έρευνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα αίτια της κατάρρευσης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την κατάρρευση -την παραμονή της Πρωτοχρονιάς- μέρους της γέφυρας που συνδέει τον Αγιόκαμπο και την Βελίκα, στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας, διέταξε η Εισαγγελία Λάρισας, ενώ σε εξέλιξη είναι και η έρευνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα αίτια της κατάρρευσης. Όπως ανάφερε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η έρευνα από πλευράς Περιφέρειας επικεντρώνεται στον εντοπισμό τυχόν ευθυνών είτε όσον αφορά στην μελέτη του έργου, είτε ως προς την κατασκευή του. Την ίδια ώρα προγραμματίζονται και έργα προκείμενου να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο.
Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί επί των ημερών της τελευταίας Νομαρχιακής Αρχής και ουσιαστικά πρόκειται για δύο έργα: τη γέφυρα και τη σύνδεσή της με το δρόμο, όπου και δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Τα νερά που κατέβηκαν μέσω ρεμάτων λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης, παρέσυραν τις προσχώσεις που είχαν γίνει, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να μείνει στον «αέρα» και να καταρρεύσει δημιουργώντας μία «τρύπα» βάθους και πλάτους αρκετών μέτρων. Η ζημιά αντιμετωπίστηκε το βράδυ της παραμονής από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σήμερα το πρωί εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα, προέβη σε αυτοψία σε καλλιέργειες γύρω από την Κάρλα, οι οποίες πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση των ζημιών. Από μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί 40 με 50 χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά ενώ έχουν πλημμυρίσει και μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις