Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το προκάλυμμα της παραγραφής

Το προκάλυμμα της παραγραφής

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Πρόκειται για σπουδαίο και βαρύτιμο ένδυμα. Το χρησιμοποιούν «υψηλά» ονόματα που δυσκόλως είναι δυνατόν  να αποξενωθούν από  αυτό και κατά συνέπεια  από το κοινό  ποινικό δίκαιο. Έχουν δικούς τους Νόμους. Τον πλούτον, την επωνυμίαν,  την δυνατότητα φοροδιαφυγής, την διαπλοκή, την πληρωμή σε μορφή ενισχύσεως των πολιτικών Κομμάτων, την εμπορία ναρκωτικών, την εγκληματική δράση, την πρόσοδο χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες, την έδρα ιδιοκτήτων γραφείων παρανομίας στο εξωτερικό και την φύλαξη εκεί των χρημάτων φορολογικής αρμοδιότητος της Ελλάδος. Σ’ αυτά τα «υψηλά» υποκείμενα συμπεριλαμβάνονται κατά περίπτωση και Πολιτικοί.

Όλοι αυτοί τυγχάνουν προνομιακής μεταχειρίσεως, αναφορικώς με τον χρόνον εκδικάσεως ή  τιμωρίας αυτών. Τυχόν προφυλακισθέντες εγκληματίες αν δεν έχει  εκδικασθεί η υπόθεσή τους  εντός ενός και ημίσεως χρόνου από της εγκλείσεώς τους στην φυλακή, απελευθερώνονται. Και μετά  «μη είδατε τον Παναή».

Πολιτικοί, παραβάτες του ποινικού δικαίου, αν δεν έχουν προσαχθεί δε δίκη εντός δύο Συνόδων της Βουλής, είναι ΑΘΩΟΙ !! γιατί παραγράφεται το αδίκημά τους!! κατά το άρθρο 86, παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος.

Και φθάσαμε στην περίπτωση, ενώ η περίοδος της Συνόδου της Βουλής είναι  κατά τεκμήριο τέσσερα έτη, ήτοι 1440 ημέρες, να υπολογισθεί Σύνοδος η ΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  (17 ορκίσθη 18 διελύθη) που διήρκεσε η προελθούσα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2011 Βουλή!!!

Λάθη ασυγχώρητα σε εκείνους που νομοθετούν και δεν προβλέπουν όμοια συμβάντα. Είναι δυνατό παραβάτης Υπουργός να αποδεσμεύεται Νόμω των ποινικών ευθυνών του, επειδή η Βουλή είχε ζωή μιάς ημέρας;;;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός και δεν πρέπει να θεωρηθεί παραγεγραμμένο το ποινικόν  αδίκημα. Να ευρεθεί λύση. Και αυτό είναι πολύ απλό. Δεν μπορούμε με κανένα τρόποι να υπολογίσομε  την μια ημέρα ίση με τις 1440 ημέρες!  Το 1 = 1440 δεν αποτελεί ποτέ και με κανένα τρόπο εξίσωση. Ούτε και Συνταγματικώς να είναι κατοχυρωμένο!!

Στους προφυλακισθέντες για παράπτωμα βαρύ, έγκλημα κλπ, δίδεται  προθεσμία προσαγωγής  στο ακροατήριο δέκα οκτώ μηνών. Στους πολιτικούς μόνο μία ημέρα!  Και αυτή η Συνταγματική απροβλεψία, έχει δημιουργήσει δραματικά συναισθήματα πικρίας στο κοινό, το οποίο έχει δει την  μη τιμωρία Πολιτικών λόγω των ευμενών όρων της παραγραφής.

Ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου κατά το Σύνταγμα.  Γιατί με τα ισχύοντα σήμερα το έχουν καταντήσει διπρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις