Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΙΓΙΟ: "Ντου" αντεξουσιαστών στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΑΙΓΙΟ: "Ντου" αντεξουσιαστών σ...

Τρόμος στο κέντρο της πόλης

Ανησυχία προκαλεί το χτεσινοβραδινό επεισόδιο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, όταν ομάδα περίπου 35 αυτοαποκαλούμενων "αντιεξουσιαστών-αντιφασιστών", έφτασαν με άγριες διαθέσεις στην Αιγιαλέως, απέναντι από το ΚΤΕΛ και πέταξαν πέτρες, γλάστρες και μπουκάλια, σπάζοντας μάλιστα και τη τζαμαρία καφενείου που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου!

Το γεγονός, που ευτυχώς δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, τρόμαξε τους γείτονες και περαστικούς, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να αναλογιστεί ποια θα είναι η συνέχεια μιας "κόντρας", που ξεφεύγει από την υγιή πολιτική διαφωνία.

Όπως τόνισαν στο filodimos.gr αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό ξεκίνησε το απόγευμα στη Μητροπόλεως, όπου νεαροί χρυσαυγίτες έπιναν καφέ και, σύμφωνα με την καταγγελία τους, δέχτηκαν απρόκλητη λεκτική επίθεση και απειλές από παρέα νεαρών, ενώ χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε η συμπλοκή. "Εμείς αναστατωθήκαμε από τις απειλές τους και αποφασίσαμε να πάμε στο γραφείο του κινήματός μας, μαζί με άλλους συναγωνιστές, για να μη δοθεί συνέχεια" δήλωσε ο νεαρός Χ., που ήταν παρών στα επεισόδια. Όμως, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η συνέχεια ήρθε. "Ακούσαμε φωνές από το πάνω μέρος της οδού Αιγιαλέως και βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι γινόταν. Στο γραφείο ήμασταν εκείνη την ώρα τέσσερα άτομα, τρεις άντρες και μια κοπέλα και μόλις είδαμε τους νεαρούς να φωνάζουν, να απειλούν και να πετάνε πέτρες, αποφασίσαμε να κατέβουμε κάτω με έναν άλλον συναγωνιστή, κρατώντας δύο ασπίδες. Με αυτές, δύο άτομα, καταφέραμε και απωθήσαμε 35" καταλήγει.

Από τις πέτρες, τις γλάστρες και τα μπουκάλια που πέταξαν στην είσοδο του κτιρίου, προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του καφενείου "Καπετάνιος" που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, ενώ εμβρόντητοι παρακολουθούσαν τις σκηνές οι οδηγοί ταξί της παρακείμενης πιάτσας αλλά και κόσμος που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Οι 35 νεαροί τράπηκαν ακολούθως σε φυγή σε στενά κάτω από την Κλ.Οικονόμου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί και αμυχές και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να φαίνεται πως υπήρξε κάτι σοβαρό.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος πήγε για αυτοψία στο χώρο και ακολούθως δόθηκαν καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν κατονομαστεί αρκετοί από τους εμπλεκομένους στα επεισόδια, καθώς φέρονται να δρουν οργανωμένα. Η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται, ενώ πληροφορίες μιλούν και για υποβολή μηνύσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις