Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη στυγερή δολοφονία στην Ξάνθη- Έφαγε γροθιά έξω απο το δικαστήριο

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη στυγερή...

Πορεία διαμαρτυρίας από τους πολίτες

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας στην Ξάνθη. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για αρκετή ώρα η μεταγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Μάλιστα ένας κάτοικος κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να χτυπήσει με δύναμη τον κατηγορούμενο. Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, καταλήγοντας έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο.

Στο μεταξύ, σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Πάντως κανένας δικηγόρος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορουμένου.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του

Ο 27χρονος νωρίτερα ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις απόπειρας βιασμού και κλοπών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δράστης τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Δεκεμβρίου πλησίασε την 34χρονη, τη στιγμή που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από νυχτερινή έξοδο, και ασκώντας της σωματική βία, την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, τη χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της, την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει την τσάντα της. Το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του.

Ο 27χρονος έμενε σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του θύματός του και διατηρούσε μανάβικο στην ίδια περιοχή. Ο δράστης υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα καθώς οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στην είσοδο της πολυκατοικίας και μία κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη.

«Τερατούργημα»

Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης. Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε «τερατούργημα», που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Επανεξέταση της νομοθεσίας υποθέσεων βιασμών ζητεί ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ

Θλίψη και αποτροπιασμό για το βασανισμό και τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και, με αφορμή το βεβαρημένο παρελθόν του δράστη, που όμως είχε αφεθεί ελεύθερος, ζητεί επανεξέταση της νομοθεσίας που αφορά υποθέσεις βιασμών και όλων των σεξουαλικών εκγκλημάτων.

Σημειώνει ακόμη πως ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη κατάλληλων κοινωνικών δομών με στόχο την πρόληψη και προστασία της κοινωνίας από αναλογα φαινόμενα, αλλά και από τον κοινωνικό ρατσισμό και τον εκφασισμό που, όπως επισημαίνει, αναδεικνύεται και πάλι, με αφορμή την αποτρόπαια αυτή πράξη.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις