Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Το Κίνημα "ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας", στο γκισέ του Παρακαταθηκών

Ηλεία: Το Κίνημα "ένα ευρώ για τα τ...

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο και δήλωσαν «παρών» το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Πύργου, για να καταθέσουν ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Όμως το προσωπικό στο Παρακαταθηκών δεν δεχόταν αυτή την πληρωμή με αφορμή μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία όπως ανέφεραν έχουν αποδεχθεί ως απόφαση. Αυτή την απόφαση, αυτό το έγγραφο ζητούσαν και τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο να τους επιδειχθεί, υποστηρίζοντας πως γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η απουσία του εγγράφου οδήγησε και τα μέλη του κινήματος μαζί με τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί να προχωρήσουν σε εξώδικό διαμαρτυρία και κατάθεση του ενός ευρώ μέσω Δικαστικού Επιμελητή, λέγοντας πως τον αγώνα τους θα τον συνεχίσουν.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος του Κινήματος Βασίλης Τσίγκλας «παρουσιαστήκαμε όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η απάντηση ήταν η ίδια. Υπάρχει μια απόφαση η οποία είναι κρυμμένη όπως η λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια και δεν βγαίνει. Είναι χαμένη, δεν μπορούν να τη βρουν. Υπάρχει μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προς το Παρακαταθηκών που αναφέρει να μη δέχεται το ένα ευρώ.

Μας λένε πως έχει γίνει αποδεκτή αλλά δεν μας τη δίνουν να τη δούμε. Να τη δούμε για να ξέρουμε πως θα κινηθούμε μέσα από την νομική οδό. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε νομικά με εξώδικη διαμαρτυρία και να καταθέσουμε το ένα ευρώ όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας» εξήγησε ο κ. Τσίγκλας. Από την άλλη εξήγησε για ακόμα μια φορά τους λόγους που προβαίνουν σε μια τέτοια κίνηση τα μέλη του Κινήματος. «Οι λόγοι είναι γνωστοί αφορούν στην ανταποδοτικότητα των τελών. Δίνουμε τα χρήματά μας και δεν γίνεται τίποτα. Ακόμα είναι η φτώχεια που επικρατεί, η αντισυνταγματικότητα της είσπραξης και της προσαύξησης κατά 100% για μια μέρα καθυστέρησης.
Είναι τραγικό αυτό που ζούμε να κυκλοφορούμε σε δρόμους καρμανιόλες να κινδυνεύει η ζωή μας και να πληρώνουμε αυτό το χαράτσι. Η Ολυμπία Οδός είναι πολύ σοβαρός λόγος. Δεν ξέρω αν γίνει ή δε θα γίνει, άλλα μέχρι να γίνει δεν πρέπει να πληρώνουμε. Αυτό το χαράτσι θα καταργηθεί όπως θα καταργηθούν και όλα τα άλλα χαράτσια» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις