Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκάλυψη της υπόθεσης με την λίστα Λαγκάρντ καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συγκάλυψη της υπόθεσης με την λίστα Λαγκ...

"Αρνούνται την συνέχιση της έρευνας"

Προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως αναφέρει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρνείται να συνεχιστεί η έρευνα, που διεκόπη στις αρχές Νοεμβρίου. Όσον αφορά, δε, στη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της HSBC -πληροφορία που προέκυψε κατά την εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών από την Επιτροπή- δεν υπάρχει κανένα σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, κάτι που σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «θεσμικής» συνάντησης για την «σωτηρία της χώρας».

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε ως απάντηση σε ερώτησή της, «δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του Υπουργείου» έγγραφα σχετικά με τις συναντήσεις του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων της HSBC και της UBS τον Ιανουάριο  2012.

«Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι η HSBC είναι η Τράπεζα, την οποία αφορά η λίστα Λαγκάρντ. Ούτε άλλωστε είναι αδιάφορο ότι η επίμαχη συνάντηση, που ομολογήθηκε τόσο από τον κ. Παπακωνσταντίνου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 24/10/2012, όσο και από τον κ. Παπανδρέου, με έγγραφο του γραφείου του, στις 26/10/2012, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2011, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ο πρώτος (Γ. Παπακωνσταντίνου) έχει ήδη από μηνών στην προνομιακή και αποκλειστική κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός για το οποίο έχει ενημερώσει τον δεύτερο (Γ. Παπανδρέου)» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις