Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους στο Δήμο - Απεργία και σκουπίδια στους δρόμους

Πάτρα: Νέος γύρος κινητοποιήσεων από του...

Την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κλειστός θα μείνει ο Δήμος Πατρέων και οι δήμοι της χώρας, έως και την Τετάρτη, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για αύριο και μεθαύριο 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «πλ. Κλαυθμώνος - Αντώνη Μανιτάκη», όπως αναφέρει η ΟΠΕ – ΟΤΑ, στις 12 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΕ δηλώνει ότι θα αγωνισθεί «με όλες τις δυνάμεις για την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια σ' αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον όφειλαν να την υπερασπίζονταν και να την υπηρετούν».

Ήδη στην Πάτρα, λόγω των κινητοποιήσεων έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια, ενώ η κατάσταση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει ως εξής:

"Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική Συγκυβέρνηση «καταργώντας » ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής «παλεύει» απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά «διάτρητη» διάταξη περί απόλυσης-διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

  • Προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 και ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

 

  • Συμμετέχουμε μαζικά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «Πλατεία Κλαυθμώνος-Αντώνη Μανιτάκη» στις 12.00 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ( Καρόλου 24-Πλ. Καραϊσκάκη -Αθήνα).

 

Δηλώνοντας όντως «τρομοκρατημένοι» από την πολιτική της άθλιας τρικομματικής  συγκυβέρνησης που συνεχίζει κατά γράμμα τη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων τριών ετών, που ξεκίνησε με στόχο «ένα εργαζόμενο για κάθε οικογένεια» και που θεωρεί πλέον «τη δουλειά προνόμιο», θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια σ’ αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον όφειλαν να την υπερασπίζονταν και να την υπηρετούν !!!

Στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι εν μέσω εορτών να θιγούν κοινωνικές ομάδες και δραστηριότητες που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και που «παλεύουν» με όρους επιβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον δίκαιο αγώνα μας που μόνο στόχο έχει την διατήρηση του «ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Καλούμε του Συλλόγους-Μέλη μας να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα με ιδιαίτερη ευαισθησία στις παραπάνω κατευθύνσεις προκειμένου να μην επιτρέψουν τη συκοφάντηση του δίκαιου και έντιμου αγώνα μας.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις