Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο εδώλιο γιατρός για απάτη με ψευδείς γνωματεύσεις εις βάρος του ΟΓΑ- Η συνέχεια στην Πάτρα με δύο εταιρείες στο σκαμνί

Στο εδώλιο γιατρός για απάτη με ψευδείς ...

Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και έπεται συνέχεια

Οι  ψευδείς γνωματεύσεις «έκαψαν» γιατρό από την περιφέρεια της Αμαλιάδας, ο οποίος δικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ωστόσο αντιμετωπίζει και κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και έπεται συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Η υπόθεση εισήλθε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τον γιατρό να αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός εξέδιδε γνωματεύσεις για ασφαλισμένους του ΟΓΑ, χωρίς καν να τους έχει εξετάσει προηγουμένως, ενώ δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι ότι είχαν εκδοθεί γνωματεύσεις που έφεραν τα ονόματά τους. Η επιλογή γινόταν μέσω ασφαλισμένων του ΟΓΑ που ήταν κατάκοιτοι ή αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα και στις γνωματεύσεις που εξέδιδε ο γιατρός, πέραν της πάθησης που ανέφερε, συνιστούσε και την χρήση διαφόρων επιθεμάτων.

Οι γνωματεύσεις αυτές, φαίνεται πώς κατέληγαν στην συνέχεια σε δύο εταιρείες από την περιοχή της Αχαΐας, που εμπορεύονταν διάφορα επιθέματα. Εκπρόσωποι των εταιρειών επισκέπτονταν στην συνέχεια τους ασφαλισμένους στα σπίτια τους, τους πρότειναν θεραπεία με τα διάφορα επιθέματα, υποστηρίζοντας ότι τα έξοδα θα τα κάλυπτε ο ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι, αφού δεν θα ξόδευαν χρήματα, υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις στους εκπροσώπους της εταιρείας για να εισπράξουν τα χρήματα και παραλάμβαναν τα επιθέματα.

Στην συνέχεια οι εταιρείες, με τις γνωματεύσεις και τις υπεύθυνες δηλώσεις των ασφαλισμένων εισέπρατταν τα χρήματα για τα επιθέματα από τον ΟΓΑ.

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε ο ΟΓΑ, διαπίστωσε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τις γνωματεύσεις του συγκεκριμένου γιατρού και την εταιρεία με τα επιθέματα και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Από τους ελέγχους που έγιναν και τις καταθέσεις που ελήφθησαν από τους ασφαλισμένους, προέκυψε ότι ουδέποτε είχαν εξεταστεί από τον συγκεκριμένο γιατρό και έτσι αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διαχωρίστηκε ως προς τις κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Η πλημμεληματική πράξη εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο επέβαλε στον γιατρό ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και άσκησε έφεση.

Ωστόσο, έπεται συνέχεια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, καθώς έχουν σχηματιστεί κατηγορίες για απάτη σε βάρος ασφαλιστικού οργανισμού και εκτός από τον γιατρό, κατηγορίες βαρύνουν και τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις