Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Βόμβα": Η Γενική Γραμματεία Λιμένων ανοίγει τα χαρτιά της για το Θαλάσσιο Μέτωπο- Οριστικά "στον αέρα" η παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων

"Βόμβα": Η Γενική Γραμματεία Λ...

"Η απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα σε ΟΤΑ δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία"

Διευκρινίσεις σχετικά με την παραχώρηση χώρου της Ζώνης Λιμένα Πάτρας από τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας Α.Ε. στον Δήμο Πατρέων παραχωρεί η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Γ.Γ.Λ.Λ.Π) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ). Ειδικότερα, αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Είναι γνωστή η επιθυμία και επιδίωξη του ΥΝΑ για επίτευξη συνεργασίας και αγαστών σχέσεων, στα πλαίσια πάντοτε της νομιμότητας, μεταξύ των ΟΤΑ, των τοπικών κοινωνιών και των διοικήσεων των λιμένων της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

2. Ήδη, από τις 13.3.2012, ο τότε Γ.Γ.Λ.Λ.Π τόνιζε, σε έγγραφό του προς όλους τους Οργανισμούς Λιμένωντης χώρας και προς τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), ότι η απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα σε ΟΤΑ δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία και βρίσκεται εκτός ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

3. Κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο λιμένα Πατρών και το Δήμο Πατρέων στις 10.10.2012, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είχε τονίσει την αναγκαιότητα νομιμοποιήσεως του θέματος της παραχωρήσεως χώρου από τον Ο.Λ.ΠΑ στον Δήμο Πατρέων, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012.

4. Mε νεώτερο έγγραφό της προς τον Ο.Λ.ΠΑ στις 30.10.2012, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επανήλθε στην τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων στο ίδιο θέμα, στα πλαίσια της χρηστής διοικήσεως, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις