Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρεμβάσεις θωράκισης στο Νοσοκομείο Πύργου

Παρεμβάσεις θωράκισης στο Νοσοκομείο Πύργου

Ενάντια σε πλημμύρες

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν οικοδομικές εργασίες, κατασκευή θυροφραγμάτων και προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού αντιπλημμυρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ακραίου καιρικού φαινομένου.

Ο χειμώνας έδειξε ήδη τα «δόντια» του και η πρώτη έντονη βροχόπτωση στην περιοχή του Κάμπου, αν και διήρκεσε μόλις δύο ώρες, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η ανατολική πλευρά της πόλης.

Ποια θα ήταν η τύχη του Νοσοκομείου Πύργου, αν αυτή η νεροποντή είχε πλήξει την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας; «Το Νοσοκομείο του Πύργου έχει τον εξοπλισμό και την επάρκεια να διαχειριστεί τα δικά του νερά» εξηγεί, μιλώντας στο patrisnews η Διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Ηλείας Ελένη Φιλιπποπούλου.

Ωστόσο, το Νοσοκομείο του Πύργου, τον περασμένο Φεβρουάριο, πλημμύρισε λόγω της εισροής μεγάλων ποσοτήτων νερών από τον περιβάλλοντα χώρο. Κι αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό, που έθεσε το Νοσοκομείο Πύργου εκτός πλήρους λειτουργίας για 4 περίπου μήνες.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, αφορούν την ύψωση της μάντρας του νοσοκομείου σε δυο συγκεκριμένα τμήματα, κατασκευή ρείθρων και θυροφραγμάτων που θα αποκλείσουν την εισροή υδάτων από την ευρύτερη περιοχή και από το κανάλι απορροής των υδάτων. Επίσης, θα γίνει προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού, κυρίως μεγαλύτερες αντλίες για την κάλυψη περισσότερων σημείων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις