Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε διαπραγματεύσεις ο Τζ. Καλημέρης για το θέμα Γιουροβίζιον-Αποχή της Ελλάδας προτείνει ο Σίμος Κεδίκογλου

Σε διαπραγματεύσεις ο Τζ. Καλημέρης για ...

Ανάστατοι και δυσαρεστημένοι οι φαν του πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού με τις εξελίξεις

Αναστάστωση στους φανατικούς θαυμαστές του πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «η δημόσια τηλεόραση (η ΕΡΤ) δεν θα πρέπει να συμμετάσχει φέτος (εννοεί το Μάιο του 2013) στον διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στη Σουηδία, ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα για περικοπή εξόδων».

Το σωματείο των Ελλήνων φαν της Γιουροβίζιον, INFE Greece-The Greek Εurovision fanclub παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη του αλλά και όλους τους λάτρεις της μουσικής αλλά και του συγκεκριμένου θεσμού με συγκεκριμένες δημοσιεύσεις όσον αφορά τις εξελίξεις περί του διαγωνισμού.

Όπως γράφει το σάιτ tvnea, το INFE GREECE επικοινώνησε με το γραφείο του συντονιστή προγράμματος της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρη και έλαβε την ακόλουθη απάντηση. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για το θέμα αλλά η πολιτική ηγεσία προσανατολίζεται σε αποχή.

Δόθηκαν προτάσεις για την εύρεση κάποιου χορηγού αλλά το κόστος έχει αυξηθεί πολύ. Συγκεκριμένα φέτος η EBU αύξησε από 100.000 σε πάνω από 120.000 ευρώ το κόστος συμμετοχής της χώρας μας».

Η δυσαρέσκεια των φαν και του «κόσμου της Eurovision» είναι μεγάλη διότι η EBU δεν λαμβάνει υπόψη την οικονομική ύφεση της Γηραιάς Ηπείρου και έχει ανεβάσει πολύ τον οικονομικό πήχη! Το γεγονός της διάθεσης των εισιτηρίων στην τιμή των 345 ευρώ επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Με την ελπίδα να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η ανακοίνωση του σωματείου κλείνει με τη διαπίστωση ότι «εάν συμβεί η αποχή ολόκληρου του Ελληνικού έθνους από τον θεσμό (μετά τις φήμες περί πιθανής αποχώρησης λόγω ανάλογων οικονομικών δυσκολιών και της Κύπρου που επίσης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα δημοσίου χρέους και αναμένεται να μπει σε καθεστώς μνημονίου) θα είναι η πρώτη φορά από το 1975 που δεν θα υπάρχουμε ως Έλληνες στον διαγωνισμό!».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight