Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Βράδυ στο πάρκο με φωτιά αναμμένη!

Αγρίνιο: Βράδυ στο πάρκο με φωτιά αναμμένη!

Η ξυλεία που τροφοδοτούσε τη συγκεκριμένη πυρά ήταν κορμός δέντρου που είχε μείνει σπασμένος

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και μάλλον θεωρείται κάτι καθιερωμένο. Υπάρχουν αρκετά βράδια που κοντά στη βόρεια πύλη του πάρκου στο Αγρίνιο(κάτω από το Κηποθέατρο) μαζεύονται παρέες και ανάβουν μια φωτιά για να ζεσταθούν ή να φτιάξουν...ατμόσφαιρα

Αναγνώστης όμως του agriniopress.gr ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε η φωτιά που είχαν ανάψει κάποιοι δεν ήταν μια μικρή εστία αλλά ολόκληρη πυρά!
Την είδαν πολλοί περιπατητές και αθλούμενοι στο πάρκο αλλά προτίμησαν να μην μπλέκουν σε διαδικασίες που δεν θα τους έβγαζαν πουθενά. Το στοιχείο που κάνει πιο ενδιαφέρον το θέμα είναι ότι η ξυλεία που τροφοδοτούσε τη συγκεκριμένη πυρά ήταν κορμός δέντρου που είχε μείνει σπασμένος δίπλα από τις κούνιες του κέντρου αναψυχής και ο οποίος στη συνέχεια κόπηκε με κάποιο μέσο. Τουλάχιστον ένα από τα μεγάλα κομμάτια που προέκυψαν σύρθηκε στο έδαφος-αφήνοντας εμφανή σημάδια-μέχρι το σημείο που ανάφτηκε η πυρά. Φυσικά το φαινόμενο των σπασμένων κορμών ή και τα προσανάμματα που παίρνουν πολίτες για τα τζάκια τους δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε άγνωστο.

Το κείμενο περισσότερο αναφέρεται σε κάτι αξιοπερίεργο που μετέφερε αναγνώστης μας παρά σαν παραίνεση προς κάποιον να κάνει κάτι. Το γεγονός ότι μιλάμε για το πάρκο Αγρινίου και όχι για κάποια ερημική παραλία δείχνει ότι λίγοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν κάτι για το θέμα…
Άλλωστε, είναι βέβαιο, ότι κάποιοι που διαβάζουν το παρόν κείμενο είναι σίγουροι ότι μια από τις χρήσεις που μπορεί να έχει μια έκταση που αποτελεί... λαϊκή περιουσία είναι να μπορείς να ανάβεις τη φωτιά σου εντός της.
Αν και δεν μιλάμε για δάσος αλλά για πάρκο εντός αστικού ιστού.
Από την περασμένη χρονιά οι αρχές είχαν δεχτεί κάποια παράπονα για το φαινόμενο αλλά με το πέρασμα του χρόνου ατόνησαν, μέχρι που κάτι τέτοιο έφτασε να θεωρείται συνηθισμένο. Η συζήτηση άλλωστε για το αν στο πάρκο, που είναι λαϊκή περιουσία, ο καθένας κρίνει πως θα την εκμεταλλευτεί καθότι του ανήκει, δεν έχει τελειώσει αλλά ούτε και έχει αρχίσει ποτέ. Το γεγονός, επίσης, ότι η φωτιά ουδέποτε έχει γίνει πυρκαγιά μέσα στο πάρκο αποδεικνύει ότι αυτό το "δασικό" χαρακτηριστικό του ανάμματος φωτιάς, ίσως είναι και πρόταση για την αναψυχή στα πάρκα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις