Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Πάτρα δεν αξιοποίησε το ταλέντο του dj Γιάννη Αδαλόπουλου - Στάση ζωής: Δεν χτύπησε ποτέ καμία πόρτα για να ζητήσει κάτι

H Πάτρα δεν αξιοποίησε το ταλέντο του dj...
Μαρτάτος Tάκης

Ο φίλος του Νίκος Καββαδίας μιλώντας στο thebest.gr, αναφέρει ότι η συλλογή μόνο σε βινύλια του Γιάννη ξεπερνά τους 7.000 δίσκους

«Ο Γιάννης Αδαλόπουλος δίδαξε μουσική αλλά και στάση ζωής. Ήταν ένας σεμνός, προσηνής και ευγενής άνθρωπος και θεωρώ ότι η πόλη του, η Πάτρα και εννοώ τους φορείς δεν τον αξιοποίησε καθόλου γιατί ο Γιάννης ήταν ένας άνθρωπος που διακρινόταν για την σεμνότητα του και δεν χτύπησε ποτέ του καμιά πόρτα για να ζητήσει κάτι. Ο ξαφνικός θάνατος του θεωρώ ότι είναι μεγάλο πλήγμα και απώλεια».

Με αυτά τα λόγια από καρδιάς αποχαιρέτησε μιλώντας στο thebest.gr, ο γνωστός Πατρινός σινεφίλ και επικεφαλής της ομάδας «Γυμνός Οφθαλμός», Νίκος Καββαδίας τον συμπολίτη dj Γιάννη Αδαλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών προδομένος από την καρδιά του, στον ύπνο του.

Η είδηση του θανάτου του ταλαντούχου Γιάννη Αδαλόπουλου που λάτρευε την world, έθνικ μουσική αλλά και την μουσική της Λατινικής Αμερικής, είναι σήμερα στα πρωτοσέλιδα των Πατρινών εφημερίδων ενώ και στο ιντερνετ από χθες το απόγευμα τα άρθρα για τον θάνατο του (όπως στο thebest.gr) ήταν από τις βασικές ειδήσεις.

Ο Γιάννης Αδαλόπουλος ζούσε στην οδό Παντανάσσης μαζί με την μητέρα του Μαίρη. Δεν είχε ακόμη φτιάξει τη δική του οικογένεια ενώ είχε και μία αδελφή την Αθηνά και έναν αγαπημένο ανεψιό τον Γιώργο που έχει το όνομα του πατέρα του. Τον πατέρα του που υπήρξε γνωστός πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα τον είχε χάσει ο Γιάννης Αδαλόπουλος όταν ήταν παιδάκι ακόμα, στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Νίκος Καββαδίας, ο εκλιπών διέθετε μία από τις πιο μεγάλες και ενημερωμένες συλλογές δίσκων βινυλίου αλλά και cd, τόσο ροκ όσο και λατινοαμερικάνικης και αφρικάνικης μουσικής. Υπολογίζεται να είχε πάνω από 7.000 βινύλια και αρκετά cd καθώς αγαπούσε πολύ την μουσική και δη την καλή, ποιοτική μουσική και αγόραζε ολοένα δίσκους.

Γι’ αυτό και ο Νίκος Καββαδίας τονίζει ότι αυτό το πολύτιμο υλικό που αφήνει παρακαταθήκη ο Γιάννης Αδαλόπουλος θα πρέπει να φυλαχθεί και το κυριότερο να αξιοποιηθεί είτε από την αδελφή και την οικογένεια του εκλιπόντος είτε από κάποιο αρμόδιο φορέα.

Ο Γιάννης Αδαλόπουλος που δέσποζε με την παρουσία του, άφησε εποχή με τις μουσικές του επιλογές στην κονσόλα του ατμοσφαιρικού μπαρ Νότος στην οδό Πατρέως και Κανακάρη από το ’95. ’96 και μετά. Το μαγαζί γέμιζε καθημερινά και ήταν κοινό μυστικό ότι ένα από τα "συστατικά στοιχεία" της επιτυχίας του συγκεκριμένου μπαρ ήταν και οι ιδιαίτερες μουσικές σε λάτιν, έθνικ, ρέγκε και τζαζ ρυθμούς του πάντα χαμογελαστού Γιάννη Αδαλόπουλου.

Ο Νίκος Καββαδίας θυμήθηκε ότι γύρω στο 1990 ο ίδιος και ο Γιάννης Αδαλόπουλος γνωρίστηκαν στο δισκοπωλείο του Φάνη Παπαδόπουλου, το Stinky Finger στην οδό Κανακάρη 66, πιο πέρα από το παράρτημα του Πανεπιστημίου. Τότε ξεκίνησαν παρέα και μία εκπομπή στο ραδιόφωνο του Μουσικού Διαύλου που λεγόταν «Αποκόμματα και ουχί από τα κόμματα» που την παρουσίαζαν 1-3 το μεσημέρι κάθε Κυριακή.

Εκτός από το Νότο όπου ήταν «σήμα κατατεθέν», ο Γιάννης Αδαλόπουλος είχε παίξει μουσική και σε μαγαζιά του Γιώργου Κοτοπούλη όπως το Τατούμ στο Ρίο αλλά και στην Abya Yala. Λάτρευε τη Λατινική Αμερική και είχε επισκεφθεί χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού ενώ τελευταία αγαπούσε ιδιαίτερα την Κολομβία στην οποία και σκόπευε να ξαναταξιδέψει μέσα στον επόμενο χρόνο αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Όπως μας θύμισε ο Νίκος Καββαδίας, ο Γιάννης Αδαλόπουλος άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σε σχετικά μεγάλη ηλικία, στα 27-28 του ενώ συνήθως σήμερα βλέπουμε djs που ξεκινούν να παίζουν σε κλαμπ από πολύ νεαρή ηλικία. Είχε επηρεάσει και διδάξει αρκετούς djs ενώ δεν ήσαν λίγοι όσοι τον αντέγραψαν.

Πάντως όπως εκμυστηρευόταν σε φίλους του, η δουλειά την νύχτα συχνά τον κούραζε ενώ κάποια παραπάνω κιλά που είχε, δεν ήταν από το φαγητό.

Πραγματικά η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην Πάτρα και σε όσους γνώριζαν τον Γιάννη Αδαλόπουλο.

Παράκληση της οικογένειας του είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε ευαγή ιδρύματα.

Αγαπητέ Γιάννη καλό σου ταξίδι παρέα με τις αγαπημένες σου μουσικές!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις