Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Kώστας Χριστόπουλος ζητάει την παραίτηση του Γιάννη Δημαρά και την αντικατάστασή του από σύμβουλο!

O Kώστας Χριστόπουλος ζητάει την παραίτη...

"Η κατάσταση που ζούμε είναι χειρότερη από αυτή που συζητούσαμε προεκλογικά το 2010" είπε

Την παραίτηση του Γιάννη Δημαρά από τον δημαρχιακό θώκο ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, με αφορμή το κλείσιμο δύο ετών από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι χειρότερη από αυτή που συζητούσαμε προεκλογικά το 2010…Ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα η δημοτική Αρχή, ορισμένες φορές, είναι επικίνδυνος» τόνισε ο Κ. Χριστόπουλος και πρότεινε την παραίτηση του δημάρχου και την αντικατάστασή του, όπως προβλέπεται, από δημοτικό σύμβουλο «της παράταξης που του έχει απομείνει».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» επέκρινε τον δήμαρχο γιατί επιδεικνύει άρνηση να συνεργαστεί με την δημοτική αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

«Δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας» υποστήριξε ο Κ. Χριστόπουλος και ανέφερε ότι ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάθε φορά που τα βρίσκει δύσκολα σε ένα θέμα (χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο κ.ά.) ενώ τους αγνοεί όπου νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του.

Όπως είπε ο Κ. Χριστόπουλος, υπάρχουν στελέχη στην παράταξη Δημαρά που καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Γ. Δημαρά. Αρνήθηκε όμως να υποδείξει ποια πρόσωπα είναι αυτά, όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, γιατί όπως είπε, πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανάμειξη στα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης, κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Σχολίασε όμως ότι ο δήμαρχος δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους αιρετούς συνεργάτες του και υπενθύμισε τα λόγια του Γ. Δημαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν είπε ότι δεν υπάρχει κατάλληλος, εκτός από τον ίδιο, για να αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑΠ.

Επίσης, άσκησε κριτική στη δημοτική Αρχή επειδή δεν έχει εκφράσει καμία σκέψη η πρόταση σχετικά με το «πως μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή των παιδιών μας».

Ο Κ. Χριστόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στο δήμαρχο και τον κατηγόρησε ότι είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των Πατρινών. «Είναι θέματα που δεν κοστίζουν» είπε και αναφέρθηκε στο πράσινο, την συντήρηση των πλατειών, των πεζοδρομίων, και κάθε λογής επεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης που μπορούν να γίνουν από τις δημοτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, είπε ότι στο πράσινο θα μπορούσε ο δήμος να ζητήσει τη στήριξη του Δασαρχείου και εθελοντών για δεντροφυτεύσεις –ανέξοδα- σε κοινόχρηστους χώρους, στους δρόμους της Πάτρας κ.ά.

Ακόμα χειρότερη χαρακτήρισε την κατάσταση στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τονίζοντας ότι οι πολίτες των περιοχών αυτών αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι. «Το αγροτικό οδικό δίκτυο δεν συντηρείται, το ίδιο και οι κοινόχρηστοι χώροι» υποστήριξε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Κ. Χριστόπουλος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επεσήμανε ότι δεν γίνεται σωστά η αποκομιδή, αλλά εξίσου σοβαρό είναι πως δεν έχει γίνει στο «μέτωπο» της Ξερόλακκας.

«Τέλος του 2012 εκπνέει, εξ όσων γνωρίζω, η άδεια λειτουργίας της Ξερόλακκας» είπε ο Κ. Χριστόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε ενημερωθεί εάν γίνονται ενέργειες για την ανανέωση της άδειας ή τι είδους ανανέωση επιτρέπεται. Εάν κλείσει η Ξερόλακκα, ο δήμος δεν θα έχει που να πάει τα σκουπίδια. Επίσης, δεν έχει προχωρήσει ο συνολικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα, με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά. Υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για τα απορρίμματα».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» επανέλαβε τις προτάσεις του για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για την ανάπτυξη της Πάτρας σε συνδυασμό με τα μεγάλα οδικά έργα.

Υποστήριξε ότι είναι λάθος να βλέπουμε αποσπασματικά την Ολυμπία Οδό από την Ιόνια Οδό. «Είναι ένας δρόμος από την Καλαμάτα μέχρι τα Γιάννενα και να αποτελέσει Αρχή Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας» είπε ο Κ. Χριστόπουλος. Για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε ότι θα αναπτύξει διεξοδικά τις προτάσεις της παράταξης σε επόμενη συνέντευξη τύπου, αλλά και με θεματικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από την παράταξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις