Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιχείρησαν να δώσουν εννιάχρονο κορίτσι σαν... αποζημίωση!!!

Επιχείρησαν να δώσουν εννιάχρονο κορίτσι...

Το ποσό είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί από έναν άνθρωπο μετρίου εισοδήματος στο Πακιστάν

Στη σύλληψη των μελών του συμβουλίου ενός χωριού στο Πακιστάν, τα οποία είχαν αποφασίσει ότι εργάτης έπρεπε να δώσει νύφη την εννιάχρονη κόρη του σε πλούσια οικογένεια έναντι αποζημίωσης, προχώρησε η πακιστανική αστυνομία.

Ένας εργάτης σε χωράφια στο χωριό Μπαχάλακ, στο κεντρικό Πακιστάν, κατηγορήθηκε τον περασμένο χρόνο για την απαγωγή και το βιασμό της κόρης ενός γαιοκτήμονα με επιρροή στην περιοχή.

Η επιτροπή πρεσβύτερων του χωριού αποφάσισε την περασμένη Κυριακή ότι ο Αρσάντ έπρεπε να παντρέψει την κόρη του Σίντρα (ηλικίας εννέα ετών) με τον γιο του γαιοκτήμονα, ηλικίας 22 ετών, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Το συμβούλιο του χωριού αποφάσισε ότι ο πατέρας του μικρού κοριτσιού θα έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 400.000 ρουπιών (περίπου 3.300 ευρώ) αν δεν γινόταν ο γάμος.

Το ποσό αυτό είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί από έναν άνθρωπο μετρίου εισοδήματος στο Πακιστάν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον εργάτη και τέσσερα μέλη του συμβουλίου του χωριού, καθώς η πρακτική του «βάνι», της παραχώρησης της κόρης μιας οικογένειας σε αποζημίωση για την επίλυση μιας διαφοράς, είναι παράνομη στο Πακιστάν και επισύρει ποινή κάθειρξης έως και επτά ετών.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι στο Πακιστάν σκότωσε καίγοντας με οξύ την 15χρονη κόρη του, την οποία υποπτευόταν ότι διατηρούσε σχέση με ένα αγόρι και είχε «ατιμάσει», ως εκ τούτου, την οικογένεια.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις