Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι Δήμου Πατρέων: Με έκπληξη διαβάσαμε τις νουθεσίες του Γ. Δημάρα να σταματήσουμε την απεργία

Εργαζόμενοι Δήμου Πατρέων: Με έκπληξη δι...

Φόβοι για 60 απολύσεις στο Δήμο μέσα στο 2012

Σε ανακοίνωσή του τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων αναφέρουν τα παρακάτω:

"Με έκπληξη διαβάσαμε στο τύπο ανακοίνωση του Δημάρχου, που μας νουθετεί να γυρίσουμε στις δουλειές μας, επειδή «...οποιαδήποτε  κινητοποίηση είχε νόημα μέχρι την ψήφιση των μέτρων του μνημονίου. Από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε κινητοποίηση στρέφεται εναντίον των δημοτών οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τους σωρούς των σκουπιδιών …».

Κατά συνέπεια ο κ. Δήμαρχος καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις  . Μετά την έκκλησή του αυτή «δεσμεύτηκε»  ότι  δεν θα στείλει στοιχεία στο Υπουργείο για να γίνουν οι απολύσεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Ανακοινώνει ο Δήμαρχος τις νουθεσίες του στους εργαζομένους για το «καλό των Δημοτών» την στιγμή που:

1.Το Υπουργείο ήδη σήμερα προετοιμάζει εγκύκλιο για το πώς θα γίνουν οι απολύσεις για το 2012,οι οποίες  μόνο για το Δήμο Πατρέων (χωρίς τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις) φθάνουν στις 60.

2.Οριστικοποιείται πλέον δια νόμου  η κατάργηση του Αυτοδιοίκητου της κατά τ΄ άλλα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή είχε απομείνει μετά τον Καλλικράτη. Παύουν οι Δήμοι να έχουν αυτοτέλεια στα οικονομικά τους και μπαίνουν σε επιτροπεία. Αφαιρείται η δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Αυξάνουν τα Δημοτικά τέλη και προχωράνε ιδιωτικοποιήσεις όπως προβλέπουν τα μέτρα.
Καταργείται η ανεξαρτησία του Δήμου  διαχείρισης του προσωπικού του με βάση τις ανάγκες του(απαγόρευση προσλήψεων,  κατάργηση του 50% των οργανικών θέσεων  όλου του προσωπικού , υποχρεωτικές μετατάξεις, αποσπάσεις, διαθεσιμότητα, εφεδρεία, υποχρεωτική αργία).

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος να καλέσει άμεσα τον λαό της πόλης να αντισταθεί , να φτιάξει μέτωπο   ώστε να μην καταργηθεί ο Δήμος και οι κοινωνικές του υπηρεσίες, αντί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθεί ο κοινωνικός ιστός της πόλης, «νουθετεί» τους εργαζόμενους να γυρίσουν στις δουλειές τους και να περιμένουν καρτερικά τον αποκεφαλισμό τους.
Η μοναδική απάντηση ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα μέτρα είναι η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την ενημέρωση του λαού της πόλης και των φορέων του, ώστε η αντίσταση να πάρει Παμπατραϊκό χαρακτήρα .

Η άρνηση του Δημάρχου στην παραπάνω πρόταση των σωματείων είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του, αφού πολλές φορές προσπάθησε να περάσει τα μέτρα πριν καν ψηφιστούν από τη Βουλή!!!, με την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας μέσω  του εργοστασίου.

Ελπίζουμε, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις να έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και να επιβάλλουν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την οργάνωση της αντίστασης  του λαού της πόλης.
Τέλος να πληροφορήσουμε τον κ. Δήμαρχο ότι «το καλό των δημοτών»,  είναι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης-Τρόϊκας,  που καταστρέφουν την κοινωνία.

Η μοναδική ελπίδα  της Κοινωνίας είναι ο αγώνας της για την ΝΙΚΗ, για την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων και της Κυβέρνησης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις