Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ιατρείο" θεραπείας για εξαρτημένους από το διαδίκτυο

Πάτρα: "Ιατρείο" θεραπείας για...

Το γραφείο επανδρώνεται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

Δεδομένης της έξαρσης του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΚΕΜΟΠ «Ο ΠΛΑΤΩΝ» Ναυπάκτου, σε μία κοινή προσπάθεια, υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Λειτουργία γραφείου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της  υπερβολικής χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου για παιδιά και εφήβους». Το πρόγραμμα διεξάγεται στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας (με τόπο υλοποίησης την Πάτρα), Ηλείας (με τόπο υλοποίησης τον Πύργο) και Αιτωλοακαρνανίας (με τόπους υλοποίησης τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι), με γραφεία στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σκοπός της λειτουργίας του γραφείου είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της εξάρτησης από το διαδίκτυο με έμφαση στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά, στους  εφήβους. Το πεδίο ενασχόλησής μας αφορά στους κινδύνους, στις μεθόδους διάγνωσης, στους τρόπους προστασίας και στους φορείς υποστήριξης που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, το οποίο θα διοχετεύσουμε  με μία σειρά παρεμβάσεων.

Επειδή η πρόληψη έχει πρωταρχικό ρόλο,  ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα αυτό. Θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις ανοιχτές προς την κοινότητα, συζητήσεις σε σχολεία, παρουσιάσεις σε ΜΜΕ, οι οποίες  θα αναφέρονται στις παραμέτρους του φαινομένου και στις παροχές του κράτους. Ιδιαίτερο ρόλο ευελπιστούμε να διαδραματίσει η συνεργασία μας με συλλόγους (πχ Γονέων και Κηδεμόνων) στη διάδοση των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, μέσω κλειστών ομάδων, όπου θα συζητούνται μέθοδοι εντοπισμού πρόδρομων συμπτωμάτων εθισμού στο διαδίκτυο με παράλληλη υποστηρικτική δράση. Η δράση παράλληλα θα  εστιασθεί  στον εντοπισμό (με την συμπλήρωση ανώνυμων ερωτηματολογίων) και στην καταγραφή του ποσοστού των παιδιών και εφήβων , που παρουσιάζουν μια προβληματική σχέση με το διαδίκτυο και φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το προσωπικό του γραφείου της Πάτρας, που στεγάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στην οδό Κανάρη 44, υλοποιεί δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Κάθε γραφείο επανδρώνεται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς  και  προσφέρει τις υπηρεσίες του Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08.00 έως τις 16.00.

e- mail: [email protected]

Τηλ. επικοιν.: 2613 620715, 2613 620724, 2613 620727

Fax: 2610 316759

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις