Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιάννενα: Οκτώ τόνοι χασίς σε δέκα μήνες!

Γιάννενα: Οκτώ τόνοι χασίς σε δέκα μήνες!

Ποσότητα υπερδιπλάσια απ’ αυτή που είχε κατασχεθεί σε όλη τη διάρκεια του 2011

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στους δέκα μήνες του 2012  εντόπισε οκτώ τόνους  χασίς, ποσότητα υπερδιπλάσια απ’ αυτή που είχε κατασχεθεί σε όλη τη διάρκεια του 2011 και φυσικά πολύ μεγαλύτερη από εκείνες παλιότερων ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης σημαντικά αυξημένες είναι και οι ποσότητες ηρωίνης και κοκαίνης που κατασχέθηκαν. Οι ποσότητες ηρωίνης φτάνουν στα 4,4 κιλά όταν το 2011 ήταν μόλις 1,4 κιλά.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία χειροβομβίδα,  ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα και πενήντα τέσσερα οχήματα.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι υπηρεσίες σε όλη την Ήπειρο δουλεύουν και αποδίδουν πολύ καλά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Τρομπούκης.

Παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη εξήρε τη δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς και κυρίως στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

«Και οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, είναι αλήθεια ότι δυσχεραίνουν την κατάσταση. Όμως αυτή η κατάσταση αναδεικνύει τον επαγγελματισμό των αστυνομικών που καθημερινά υπερβάλλουν δυνάμεων. Εάν αυτό δεν συνέβαινε δεν θα είχαμε αυτές τις επιτυχίες. Και βέβαια αποδεικνύεται ότι ο αστυνομικός δεν έχει συνδέσει τις αποδοχές του με τον τρόπο που εργάζεται κι αποδίδει», υπογράμμισε ο κ. Τρομπούκης.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ

Από την τελευταία μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Ιωαννίνων αποδεικνύεται ότι τα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά από την Αλβανία χρησιμοποιούν συγκεκριμένους διαδρόμους.

Όπως ανέφερε ο κ. Τρομπούκης, διαλέγουν περιοχές δυσπρόσιτες τις οποίες χρησιμοποιούν ως περάσματα. Οι περιοχές αυτές, έχουν επισημανθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

400 ΚΙΛΑ ΣΕ…ΔΟΣΕΙΣ!

Στην τελευταία επιχείρηση, στο Ριάχοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 25 και 21 ετών,  με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας  μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου  και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί  εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν -128- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -138.715- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε  ότι άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα.

Στη  συνέχεια των ερευνών  εντοπίστηκε  υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει  τα ναρκωτικά.  Εκεί,    βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -160- δέματα με κάνναβη, βάρους -263.435- γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, βάρους 402 κιλών και 150 γραμμαρίων.
  • τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία (1) χειροβομβίδα,  (1) πιστόλι, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πενήντα τέσσερα (54) οχήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις