Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποκλείει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Schaeuble

Αποκλείει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέ...

.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Schaeuble σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, σημείωσε ότι τα κράτη δεν μπορούν νομικά να δεχθούν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στα ελληνικά ομόλογα. 

«Το κούρεμα είναι μία συζήτηση που δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης» τόνισε.

Επανέλαβε, δε, πως δεν υπάρχει συμφωνία για το πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα στην εφαρμογή των περικοπών, ωστόσο συμπλήρωσε πως ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το οποίο η χώρα θα λάμβανε νέα δάνεια για να πληρώσει τα προηγούμενα χρέη μπορεί να αποτελέσει επιλογή. 

«Είναι μία σκέψη που κάποιος μπορεί να την κάνει σοβαρά. Έχει τεθεί προς συζήτηση από ορισμένα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε.

Ωστόσο, αρνήθηκε να προχωρήσει σε υποθέσεις σχετικά με ένα τέτοιο πρόγραμμα, μέχρι η τρόικα να παρουσιάσει την τελική της έκθεση για την Ελλάδα. 

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως η συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει τη μείωση της βοήθειας σε περίπτωση που οι δαπάνες είναι υπερβολικές. 

«Όλα αυτά τα πράγματα -ένας μηχανισμός ελέγχου, ένας μηχανισμός διόρθωσης- μπορούν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία, στην οποία δεν έχουμε φτάσει μέχρι τώρα για το ελληνικό πρόγραμμα» δήλωσε ο Schaeuble.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις