Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τροπή στην υπόθεση των αναρρωτικών του ΕΟΠΥΥ - Εξετάζεται Πιθανή πλαστογραφία

Νέα τροπή στην υπόθεση των αναρρωτικών τ...

Διαφορές στις υπογραφές των γιατρών "κατεβάζουν" στο Ηράκλειο κλιμάκιο του Οργανισμού

Νέες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ που κατηγορείται ότι αφειδώς παρείχε αναρρωτικές άδειες στην κόρη της. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, αύριο έρχεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας στη Ρόδο και ο οποίος έχει αναλάβει από τον Οργανισμό την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις τυχόν ευθύνες στο σκάνδαλο που συγκλόνισε την υπηρεσία τοπικά.

Πάνω από 15 άτομα, γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι του τοπικού ΕΟΠΥΥ έχουν κληθεί να καταθέσουν στοιχεία και τις απόψεις τους για το «πάρτι» που είχε στήσει η συγκεκριμένη υπάλληλος και που για 4 χρόνια μοίραζε στην κόρη της αναρρωτικές άδειες, αν και εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν κληθεί κυρίως ορθοπεδικοί γιατροί κι ανάμεσα τους και οι δύο γιατροί που είχαν τεθεί απ την Υπηρεσία σε αργία για τις χιλιάδες ημέρες αναρρωτικών αδειών που είχαν γράψει σε ασθενείς του ΙΚΑ στο νησί.

Οι πληροφορίες που έχει το CRETALIVE, λένε πως τα παραπεμπτικά που είχαν υπογράψει οι γιατροί προκειμένου να λαμβάνει η κόρη της υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ τις συνεχιζόμενες αναρρωτικές άδειες, δείχνουν πως οι υπογραφές των γιατρών στις γνωματεύσεις της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) δε μοιάζουν, με τις υπογραφές των επίμαχων παραπεμπτικών κάτι που φανερώνει πως ίσως υπάρχει και ζήτημα πλαστογραφίας την υπογραφών.

Η παράμετρος αυτή ασφαλώς δυσκολεύει το έργο των ανακριτικών αρχών, αλλά και του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο εάν τελικώς αποδειχθεί δίνει στο σκάνδαλο νέες διαστάσεις, και μάλιστα, πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που αρχικά είχαν αποκαλυφθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις