Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις 12 Νοεμβρίου περιμένουν εκταμίευση της δόσης - Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Στις 12 Νοεμβρίου περιμένουν εκταμίευση ...

Για τις τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων

Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενόψει και των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα. Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να στείλει μήνυμα ελπίδας προς τον ελληνικό λαό την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα.

Το πακέτο των μέτρων, που θα συμφωνηθεί με την τρόικα τις επόμενες ημέρες, θα είναι το «τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πρέπει να πιούμε, πριν αλλάξουμε σελίδα και περάσουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αμέσως μετά την έκθεση της τρόικας και την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 12 Νοεμβρίου, όπου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις, θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, η οποία, όπως είπε, έχει φτάσει σε σημείο μηδέν.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση [της τρόικας]», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. «Πιστεύω πως αυτό θα επιτευχθεί στις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τα μέσα Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις