Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην UNESCO οι παμπ του Λονδίνου;

Στην UNESCO οι παμπ του Λονδίνου;

Στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Ομάδα 435 φοιτητών αρχιτεκτονικής εξωτερικού χώρου και εσωτερικής διακόσμησης στο πανεπιστήμιο Κίνγκστον, υπό την επίβλεψη του Ντέιβιντ Νάϊτ, θέλησε να προστατεύσει την «παραδοσιακή παμπ του Λονδίνου», καταθέτοντας αίτηση να περιληφθεί στον κατάλογο με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πρότασή τους, συνοδευόμενη από λίστα με τις 87 πιο χαρακτηριστικές παμπ της βρετανικής πρωτεύουσας, περιλαμβάνεται σε ένα φάκελο 350 σελίδων, που υπέβαλαν στο βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού.

«Και μπορεί να μην είναι τόσο γελοία όσο ακούγεται», γράφει στο μπλογκ του στον Guardian o δημοσιογράφος Ολιβερ Γουέινραϊτ...

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 για την Προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς «τα μνημεία επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως των καλυτέρων παραδειγμάτων της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου. Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας».

Στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχουν περιληφθεί μέχρι σήμερα 951 Μνημεία, από τα οποία 739 πολιτιστικά μνημεία, 183 φυσικά και 29 μικτά (φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος)- προερχόμενα από 155 κράτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις