Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αμφότεροι νικητές» λένε τα Αμερικανικά δίκτυα για τους Πολ Ράιαν και Τζο Μπάιντεν

«Αμφότεροι νικητές» λένε τα Αμερικανικά ...

Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι αναμετρήθηκαν σε τηλεμαχία στο Κεντάκι των ΗΠΑ

Με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία στις ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνει να έχει πάρει βραχεία κεφαλή και να προηγείται πλέον σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του Μπαράκ Ομπάμα με 1%, το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων που έγινε χθες είχε σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον.

Το δε δεύτερο προγραμματισμένο των Ρόμνει-Ομπάμα αναμένεται να γίνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και όλοι αναμένουν αν ο Δημοκρατικός Ομπάμα θα μπορέσει να πάρει τη ρεβάνς και να ισορροπήσει τα πράγματα.

Στο μεταξύ ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν τόσο οι Δημοκρατκοί, όσο και οι Ρεπουμπλικανοί, μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων που πραγματοποιήθηκε στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», ο Πολ Ράιαν, υποψήφιος αντιπρόεδρος με τον Μιτ Ρόμνει και ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκαν αμφότεροι νικητές, καθώς τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζονται διχασμένα ως προς τον νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με το CNN, στο ερώτημα ποιος κέρδισε το ντιμπέιτ, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε ο Ράιαν έναντι 44% του Μπάιντεν. Αντιθέτως, το 50% των ερωτηθέντων του καναλιού CBS έκρινε νικητή τον Τζο Μπάιντεν έναντι 31% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του. Για «εξαιρετική» εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παρακολούθησε την τηλεοπτική αναμέτρηση από το Air Force One. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για εκείνον» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος που διεκδικεί μία νέα τετραετία.

Η τηλεμαχία Μπάιντεν - Ράιαν περιστράφηκε γύρω από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Επιδιώκοντας να δώσει νέα ορμή στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών μετά την κακή ομολογουμένως επίδοση του προέδρου Ομπάμα στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, ο Μπάιντεν βγήκε συχνά στην επίθεση.

Όμως ο βουλευτής της πολιτείας του Ουισκόνσιν Πολ Ράιαν, αν και σχεδόν 30 χρόνια νεότερος από τον πολύ έμπειρο αντίπαλό του, άντεξε καλά σε μια σειρά έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων. Ο Ρεπουμπλικανός Ράιαν αστειεύτηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις γκάφες του, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ότι «μερικές φορές οι λέξεις δεν βγαίνουν με τον σωστό τρόπο».

Ο Ράιαν υπερασπίστηκε τις θέσεις του και οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι διέκοπταν συχνά ο ένας τον άλλο και μιλούσαν ταυτόχρονα. Ο Μπάιντεν στο μεταξύ χαμογέλασε με σαρκασμό και ειρωνία σε μερικά σημεία κατά το 90λεπτο ντιμπέιτ σε μια προφανή προσπάθεια να απορρίψει σχόλια του Ράιαν και αυτό μπορεί να μην γίνει καλά δεκτό από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ο Ράιαν είπε πως οι Αμερικανοί βλέπουν να "ξηλώνεται" η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Ρόμνεϊ για το γεγονός ότι έδωσε μια συνέντευξη Τύπου για τη Λιβύη αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε η αμερικανική διπλωματική αποστολή και το φόνο του πρεσβευτή.

Να θυμίσουμε ότι οι Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν οριστεί για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις