Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Κανένας δε νομιμοποιείται να εμποδίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου"

"Κανένας δε νομιμοποιείται να εμποδ...

του Ανδρέα Φίλια, Αντιδημάρχου Παιδείας

Όταν η ενασχόληση εκλεγμένων με τα προβλήματα της πόλης θεωρείται από τους ίδιους ως "χάσιμο χρόνου", τότε τα πράγματα όχι μόνο φαίνεται ότι είναι σοβαρά, αλλά πράγματι είναι πολύ σοβαρά.

Το μοναδικό πρόβλημα της πόλης για κάποιους είναι το "πείραμα Δημαρά" το οποίο εκτός των άλλων δεινών που έφερε στην πόλη, τίναξε στον αέρα, κατά την άποψή τους, την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων όπως αυτοί το είχαν σχεδιάσει, ασχέτως αν αποδεδειγμένα πλέον δεν συνέφερε σε καμία περίπτωση τον πολίτη της Πάτρας αυτός ο τρόπος κατασκευής. Σηκώνουμε λοιπόν τα μανίκια και δίνουμε λύση… Ποια λύση άραγε; Αποσύρουμε το θέμα και βλέπουμε ...

Τώρα, αν οι ημερομηνίες τρέχουν και η χρηματοδότηση του έργου κινδυνεύει να χαθεί, δε μας ενδιαφέρει. Ίσα ίσα που μπορεί και να μας βολεύει να ματαιωθεί η κατασκευή του εργοστασίου, γιατί έτσι θα δικαιωθούν αυτοί που το μόνο που βλέπουν είναι παλινωδίες, βερμπαλισμούς, χάπενινγκ και επικοινωνιακές  επαναστάσεις από τη Δημοτική Αρχή και φυσικά δεν μπορούν να δουν ή μάλλον δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

Η πόλη όμως δεν μπορεί να ασχολείται με τις επιδιώξεις του οποιουδήποτε, διότι έχει προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν και απαιτούν λύση. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει και να παρθούν αποφάσεις για θέματα που απασχολούν του Δημότες. Η Δημοτική Αρχή, νομίμως εκλεγμένη, είναι υποχρεωμένη να δίνει λύσεις, συναποφασίζοντας μαζί με όλους τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Όσοι εμποδίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει έχουν μεγάλη ευθύνη για ότι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί, εξαιτίας αυτής της εκτροπής και της μη  λήψης αποφάσεων. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ακούει τους ενδιαφερόμενους αλλά συγχρόνως να αποφασίζει. Την ίδια ακριβώς υποχρέωση έχουν και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατάξεις. Κανένας δε νομιμοποιείται να εμποδίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχρόνως κανένας δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Εκτός από τον μικρόκοσμο μερικών υπάρχει και η κοινωνία που δυστυχώς για αυτούς, βλέπει και κρίνει. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να χαϊδέψουν αυτιά ή να εκφράζουν τη γνώμη τους «δίκην δημοσίου κατηγόρου» και με ύφος παντογνώστη, χωρίς να αφουγκράζονται τα μηνύματα και κελεύσματα της κοινωνίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Οφείλουν μάλιστα να γνωρίζουν ότι η δημιουργία είναι δύσκολο έργο, ενώ η επίκριση είναι εύκολο. Είναι καιρός λοιπόν να αποτινάξουν το άγχος της ανακατάληψης της εξουσίας που τους διακατέχει και να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη που υποτίθεται ότι και αυτοί θέλουν να υπηρετήσουν. Έτσι όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το συμφέρον της πόλης που ζούμε και αγαπάμε.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις οφείλουμε όλοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να μην καταλήξουμε να  τρέχουμε "κατόπιν εορτής".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις