Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημαράς σε Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής: Αδιαπραγμάτευτο το αίτημα για οριστική παραχώρηση του λιμανιού

Δημαράς σε Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πο...

Ο κ. Μουτζούρης συμφώνησε ότι το Λιμάνι της Πάτρας είναι το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και μίλησε για ήπιες παρεμβάσεις

Το διαχρονικό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα τεσσάρων Δημοτικών Αρχών, των φορέων της Πάτρας, και όλων των Πατρινών για  οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, μετέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος τον επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο και είχαν εκτενή συζήτηση για το θέμα. Ο κ. Μουτζούρης συμφώνησε ότι το Λιμάνι της Πάτρας είναι το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και ότι ο ίδιος είχε εκφράσει τη θέση πως με τη δημιουργία και λειτουργία του νέου λιμανιού, θα μπορούσε η Πάτρα να αποκτήσει πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπό της.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων είπε στο Δήμαρχο Πατρέων ότι θα πρέπει οι χρήσεις στη χερσαία ζώνη του θαλάσσιου μετώπου να είναι ήπιες και να ληφθεί υπ’ όψιν η υπάρχουσα υποδομή.

Από την πλευρά του ο κ. Δημαράς τόνισε ότι ο Δήμος ενεργεί ώστε να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η οριστική παραχώρηση, υπενθύμισε δε ότι και ο ΟΛΠΑ από την πλευρά του, είχε συμφωνήσει, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ότι δεν χρειάζεται τα 3,5 χιλιόμετρα που παραχωρούνται στο Δήμο και ότι με την πλήρη λειτουργία του νέου λιμανιού δεν θα χρειάζεται το τμήμα του θαλασσίου μετώπου που ζητά η Πάτρα να παραχωρηθούν οριστικά στο Δήμο.

Επίσης ο Δήμαρχος Πατρέων κατέστησε σαφές στον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής πως οποιαδήποτε σκέψη υπαναχώρησης από την πλευρά του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στην οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο, θα συναντήσει εντονότατη καθολική αντίδραση και την κινητοποίηση του Δήμου, των φορέων της πόλης και όλων των Πατρινών πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις