Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λάμποβος: Το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου ανοίγει τις πύλες του

Λάμποβος: Το παλιότερο παζάρι της Ηπείρο...

Συγκεντρώνει φέτος περίπου 400 εκθέτες εμπόρους

Από αύριο Κυριακή (ατύπως από σήμερα Σάββατο) και για μια εβδομάδα, η Παραμυθιά κινείται στους ρυθμούς του Λαμπόβου, του παλαιοτέρου παζαριού της Ηπείρου. Το μεγάλο παζάρι της Παραμυθιάς συγκεντρώνει και για φέτος περίπου 400 εκθέτες/έμπορους από όλη την Ελλάδα.

Ο Λάμποβος, ο οποίος είχε πρωτοξεκινήσει σαν ζωοπανήγυρη, αποτελεί γεγονός για όλο τον Νόμο και την Περιφέρεια, αφού οι επισκέπτες του είναι από πολλές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο. Εκτός από την οικονομική, μεγάλη είναι και η λαογραφική σημασία καθώς υπήρξε άρρηκτα δεμένος με την κοινωνική ζωή της Παραμυθιάς στο πέρασμα των δεκαετιών.

Και φέτος ένα τμήμα της εμποροπανήγυρης βρίσκεται στο δημοτικό σχολείο Βούλγαρη και πιο συγκεκριμένα το λούνα παρκ.

Όσο αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Κ. Καραμανλή θα είναι κλειστή καθημερινά από τις 8 το βράδυ και μετά. Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση τον οχημάτων στην οδό Καραχάλιου (Φανάρια λαϊκής αγοράς) ενώ τα οχημάτα θα διοχετεύονται από την οδό Ρήγγα στον κάτω περιφερειακό μέσω της Ήφαιστου (συνοικία Γύφτικα).

Ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου θα τερματίζει στην διασταύρωση της οδού Αγίου Νικολάου με την Σαμουήλ (άλσος). Το παρκινγκ του σχολείου Βούλγαρη δεν θα χρησιμοποιείται, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στον κόμβο των ΚΤΕΛ. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε τα παρκινγκ της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών και του θέατρου Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις