Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Aντιδράσεις για την ανάθεση φύλαξης του νοσοκομείου σε εταιρία security

Πύργος: Aντιδράσεις για την ανάθεση φύλα...

Τι λέει η Διοίκηση του νοσοκομείου

Για υπέρογκη δαπάνη φύλαξης του Νοσοκομείου Πύργου και μια προκλητική σύμβαση εν καιρώ κρίσης, κάνει λόγο στο δημοσίευμά του το περιοδικό HOT Doc που κυκλοφόρησε χθες στα περίπτερα.

Κεντρικό του θέμα, με δισέλιδο ρεπορτάζ στο εσωτερικό του περιοδικού, είναι το ποσό που δαπανάται σε καιρό κρίσης για τη φύλαξη του Νοσηλευτικού ιδρύματος, αν και το υπουργείο έχει καλέσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας να προχωρήσουν σε περιστολές των δαπανών τους.

Aναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά  «την ώρα που το οικονομικό επιτελείο του υπουργείου Υγείας, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, περικόπτει βάναυσα τις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους και μειώνει δραματικά τις δαπάνες στα νοσοκομεία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των γιατρών, στην Ηλεία συμβαίνει κάτι το εντελώς αντιφατικό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» ξοδεύει με προκλητικό τρόπο περίπου 1.000.000 ευρώ για τη φύλαξη του κτιρίου από ιδιωτική εταιρία security για χρονικό διάστημα δυο ετών».

Διαγωνισμός του 2010

Με αφορμή το δημοσίευμα, και κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας, η εφημ. «Πατρίς» διαπίστωσε ότι πρόκειται για διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί το 2010 από την τότε διοικήτρια Ελένη Σιουρούνη.

Ο διαγωνισμός αυτός, με διεθνή χαρακτήρα, δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι πρότινος και κλήθηκε να το κάνει αυτό η σημερινή διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου.

Η ανάθεση τελικά δεν έγινε στον αρχικό μειοδότη, αφού κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, διαπιστώθηκε έλλειψη σημαντικών στοιχείων και εγγράφων και ανατέθηκε στον αμέσως επόμενο με το ποσό των 498.000 ευρώ και υπογραφή σύμβασης για ένα χρόνο και όχι για δυο.

Η εφημ. «Πατρίς» επικοινώνησε με την κα Φιλιπποπούλου η οποία αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε δηλώσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από την ίδια μόνο αλλά από το Δ.Σ και η συγκεκριμένη ήταν ομόφωνη, καθώς και ότι ο φάκελος για τον εν λόγω διαγωνισμό βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε από τους ανωτέρους της.

Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον της, η ίδια φαίνεται να απέδωσε το εν λόγω δημοσίευμα σε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος της από συγκεκριμένους κύκλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις