Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναστέλλεται η αυριανή κινητοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου

Πάτρα: Αναστέλλεται η αυριανή κινητοποίη...

Οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Αγγελάκα ότι θα πληρωθούν άμεσα

Την αναστολή της αυριανής τους κινητοποίησης έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποφάσισαν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων. Και αυτό διότι στη συνάντηση που είχαν με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα πληρωθούν άμεσα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Σημαντικές εξελίξεις μετά την στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας  και η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία στο Δήμο Πατρέων  και την μαζική συγκέντρωση  μονίμων και συμβασιούχων  στην Περιφέρεια την Τετάρτη 19/9/12 όπου υπήρξε επικοινωνία και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε σε άμεσες ενέργειες για την πληρωμή τους στο υπουργείο.

Μετά τις επαφές του με το υπουργείο ο κ. Αγγελάκας ενημέρωσε τον πρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου για το αποτέλεσμα των επαφών του και διαβεβαίωσε ότι τα πάντα είναι έτοιμα από την πλευρά του υπουργείου,  ακόμα και η επιταγή για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων,  λείπει όμως ένα έγγραφο από την ΜΚΟ που υλοποιεί το πρόγραμμα που ζητήθηκε να δοθεί άμεσα.

Η διοίκηση του κλαδικού μετά από αυτήν την εξέλιξη ενημέρωσε την δημοτική αρχή μέσω του δημαρχεύοντος κ. Σιγαλού και ζήτησε να παρέμβει άμεσα η δημοτική αρχή της Πάτρας στο υπουργείο και την ΜΚΟ για να δοθεί το σχετικό έγγραφο και να εκταμιευτεί άμεσα η αποζημίωση των εργαζομένων που δουλεύουν τρείς μήνες απλήρωτοι.

Ο κ. Σιγαλός δεσμεύτηκε να το πράξει και να ενημερώσει το συνδικάτο για το αποτέλεσμα των επαφών του.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η διοίκηση του κλαδικού και η επιτροπή αγώνα των ΜΚΟ αποφάσισαν να αναστείλουν την αυριανή (Παρασκευή 21 9 12 ) κινητοποίηση με στάση εργασίας και συγκέντρωση στην περιφέρεια .

Αντί της κινητοποίησης θα γίνει συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη την Παρασκευή ώρα 10πμ  για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες  ώστε να τελειώσει η κατάσταση και ο εμπαιγμός   που έφερε σε απόγνωση τους εργαζόμενους .

Από τους εργαζόμενους και το κλαδικό είναι πράξη καλής θέλησης η αναστολή που όμως αν διαπιστωθεί ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός το κλαδικό συνδικάτο και η επιτροπή των εργαζομένων θα  κλιμακώσει και  θα οξύνει  τον αγώνα με νέες  κινητοποιήσεις  με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις