Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Κατέρρευσε το ξύλινο παρατηρητήριο πουλιών στην Αλυκή

Αίγιο: Κατέρρευσε το ξύλινο παρατηρητήρι...

Εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ένα Σεπτεμβριάτικο μπουρίνι διάρκειας λίγων λεπτών, ήταν αρκετό για να διαλύσει το ήδη πληγωμένο από τον χρόνο, γραφικό παρατηρητήριο πουλιών στην παραλία της Αλυκής, που αποτελούσε τα τελευταία χρόνια σήμα κατατεθέν της λιμνοθάλασσας.

Το ξύλινο παρατηρητήριο, που είχε δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια για να χρησιμεύσει ως τόπος παρατήρησης των σπάνιων πουλιών που καταφεύγουν στη λίμνη κάθε εποχή, είχε αρχίσει να σαπίζει από την πολυκαιρία και την αλμύρα και βρισκόταν ήδη σε άσχημη κατάσταση εδώ και μήνες.

Μάλιστα είχαν εκφραστεί αρκετοί φόβοι για την ασφάλεια των λουομένων και των περαστικών, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Τελικά, η σύντομη ανεμοθύελλα της Παρασκευής ολοκλήρωσε το έργο της φυσικής καταστροφής κι έτσι χάθηκε ένα πανέμορφο στοιχείο της λίμνης, ανθρώπινο έργο βέβαια αλλά σε καμία περίπτωση "ξένο" προς το περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του filodimos.gr, ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής "Ο Άγιος Νικόλαος" είχε προ καιρού εκφράσει ενδιαφέρον για την επισκευή του παρατηρητηρίου, απευθυνόμενο στις αρμόδιες αρχές και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις προσπάθειες, πλέον για την ανακατασκευή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις