Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Προσπάθεια να λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Αιγιάλεια: Προσπάθεια να λειτουργήσουν κ...

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις

Μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί καταβάλλει ο Δήμος Αιγιάλειας. Όπως αναφέρει στo www.aigialeianews.gr, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία του Δήμου, Κώστας Κλάγκος, ως αρμόδιος επί του θέματος, οι δυσκολίες εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού και στην χρηματοδότηση, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά.

Φέτος ο 1ος και ο 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Αίγιο θα λειτουργήσουν στο  ίδιο κτίριο, ενώ ελπδες υπάρχουν για να λειτουργήσει και ο παιδικός σταθμός στη Δ.Ε. Συμπολιτείας.

«Καταβάλουμε προσπάθεια να πάρουμε όλα τα παιδιά και να λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, παρόλο που υπάρχει έλλειψη τόσο σε προσωπικό όσο και σε κονδύλια. Έχουμε δεχθεί ήδη πολλές αιτήσεις. Η βούληση του προέδρου και του συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, καθώς φυσικά και του Δήμαρχου Αιγιαλείας είναι να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί κανονικά.

Στο Αίγιο θα λειτουργήσουν μαζί ο 1ος με τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στο κτίριο του 1ου στην οδό Ρωμανιώλη, δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Ο 3ος στον Συνοικισμό και ο 4ος στην Καλλιθέα θα λειτουργήσουν και αυτοί κανονικά, όπως και στο Διακοπτό και στην Ακράτα, όπου υπάρχουν και εκεί Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Στόχος μας επίσης είναι να λειτουργήσει και ο παιδικός σταθμός στη Συμπολιτεία».

Παράλληλα σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, ομόφωνα αποφάσισε να προβεί σε πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση άμεσων επειγουσών, πρόσκαιρων και απρόβλεπτων αναγκών των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου, όπως αυτό αναφέρεται και στο υπ' αριθ. 74490/14336/28-8-2012 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ειδικότερα:

Στους έξι  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων κατά το χρονικό διάστημα 2010-2011, δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών. Επίσης, στους έξι Παιδικούς Σταθμούς υπηρετούν πέντε μόνιμοι υπάλληλοι και έτσι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας τους.

Ζητείται η έγκριση πρόσληψης με δίμηνες συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, ενός υπαλλήλου Κλάδου ΔΕ32 Μαγείρων και τριών υπαλλήλων Κλάδου ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών, ενός υπαλλήλου του Κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών, πέντε υπαλλήλων του Κλάδου ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων και τριών υπαλλήλων του Κλάδου Δ.Ε. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, για το χρονικό διάστημα από 10/9/2012 έως και 9/11/2012.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ.4 του Ν.2738/99 και του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, δεδομένου ότι αυτές αφορούν πράγματι την κάλυψη κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών.

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις