Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάτω από 1.000 ευρώ ο μισθός του λέκτορα! - Απεργία την επόμενη εβδομάδα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κάτω από 1.000 ευρώ ο μισθός του λέκτορα...

Διάθεση να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις

Κλείνουν πανεπιστήμια και ΤΕΙ και ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μπαίνει σε περίοδο μεγάλης αναταραχής. Την Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές των ΑΕΙ απεργούν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε μετά από 3ωρη συνεδρίαση της να προτείνει στους συλλόγους της, 48ωρη απεργία μεσούσης της εξεταστικής περιόδου.

Την Τρίτη, 11 του μήνα, θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ έχοντας συγκεντρώσει αποφάσεις των Συλλόγων διδασκόντων για να συγκεκριμενοποιήσει την διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου. Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Τα ΤΕΙ κλείνουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, με απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Ομοσπονδίας των διδασκόντων τους (ΟΣΕΠ -ΤΕΙ). Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει ξανά για να καθορίσει τη στάση της την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η εξεταστική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα Ιδρύματα της χώρας, την Δευτέρα διακόπτεται.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο την πρώτη αντίδραση των διδασκόντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που παρότι δεν έχουν πάρει αυξήσεις την τελευταία δεκαετία, «κατρακυλούν» τώρα μισθολογικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ οι λέκτορες ΑΕΙ πέφτουν κάτω από τα 1000 ευρώ μηνιαίως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις