Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: 8 χρόνια "ανενεργός" ο μαστογράφος στο νοσοκομείο αλλά κάθε μήνα δαπανώνται 5000 ευρώ για να...συντηρηθεί!

Πύργος: 8 χρόνια "ανενεργός" ο...

Ταλαιπωρία για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν μια μαστογραφία

Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να παραμένει ο μαστογράφος του Νοσοκομείου Πύργου τη στιγμή που εκατοντάδες γυναίκες αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Πάτρα ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία.

Το μηχάνημα, εγκαταστάθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα το 2004, οπότε και εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο μαστογράφος, βγήκε από το κουτί, τοποθετήθηκε στον ειδικό θάλαμο, συνδέθηκε και ουδέποτε λειτούργησε.

Στο μεταξύ, οι γυναίκες της Ηλείας που πρέπει να υποβληθούν σε Μαστογραφία, είτε προληπτικά για τον ετήσιο τακτικό έλεγχο είτε στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας μιας θεραπείας στην οποία υποβάλλονται, είναι αναγκασμένες, είτε να πάνε στην Πάτρα, είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα.

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να προηγηθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τον γιατρό, να κλείσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο «Ρίο» και να πάνε -ποιος ξέρει μετά από πόσο καιρό- στην Πάτρα, είτε με την συγκοινωνία είτε με ιδιωτικό  μέσο, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη και κόστους και χρόνου.

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιο απλά τα πράγματα αλλά πιο... ακριβά, αφού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κάνουν την εξέταση αυτή. Βέβαια, θα τα πάρουν, αλλά, πότε και πόσα είναι άγνωστο επίσης...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις