Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ 3Χ3 στο Ζάππειο! Πρόβα για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπάσκετ 3Χ3 στο Ζάππειο! Πρόβα για την έ...

Ξεκινά απόψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αρχίζει το απόγευμα το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3, που θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο μέχρι και την Κυριακή, με τη συμμετοχή 48 εθνικών ομάδων ανδρών και Γυναικών και ελληνική εκπροσώπηση.

Το μενού της διοργάνωσης
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 24 ομάδες Ανδρών και ισάριθμες Γυναικών. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, από όπου προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Στη συνέχεια ακολουθούν νοκ άουτ φάσεις, στους «16», στα προημιτελικά και στα ημιτελικά, ενώ ακολουθούν μεγάλος και μικρός τελικός.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες μικτών (με άνδρες και γυναίκες), όπου συμμετέχουν οι 16 χώρες που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση από ομάδες Ανδρών και Γυναικών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σε αυτή τη διοργάνωση θα γίνουν μόνο νοκ άουτ παιχνίδια, από τη φάση των «16» και μετά.

Το μενού της διοργάνωσης περιλαμβάνει και τέσσερις διαγωνισμούς. Για τους άνδρες υπάρχουν οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και σουτ, ενώ για τις γυναίκες διαγωνισμός δεξιοτήτων (ντρίμπλα, πάσα και σουτ με χρόνο) και σουτ.

Οι ελληνικές ομάδες
Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση σε άνδρες και γυναίκες. Οι Γιώργος Μπόγρης, Νίκος Παππάς, Χάρης Γιαννόπουλος και Νώντας Παπαντωνίου με προπονητή τον Γιώργο Λιμνιάτη και οι Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Κατερίνα Σωτηρίου και Ναυσικά Σταυρίδου με προπονητή τον Γιάννη Γιαννόπουλο θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προπονητές δεν έχουν ενεργό ρόλο στη διάρκεια των αγώνων, καθώς τις αποφάσεις για αλλαγές ή τάιμ άουτ παίρνουν οι ίδιοι οι παίκτες.

* Στην πρεμιέρα, η ανδρική ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και το Ισραήλ, ενώ η γυναικεία την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports