Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ... ορφανό δείγμα DNA από το Αγρίνιο που πρόδωσε τον ληστή της Πάρου

Το ... ορφανό δείγμα DNA από το Αγρίνιο ...

Δείτε ποια ήταν τα μοιραία λάθη του που οδήγησαν στη σύλληψη

Το DNA του 29χρονου που συνελήφθη για την ληστεία και την δολοφονία στην Πάρο, ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» δείγμα της γιάφκας που είχε αποκαλυφθεί το 2010 στην οδό Δασκαλοπούλου στο Αγρίνιο

Oι εξελίξεις σχετικά με την δράση του 29χρονου, που κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις προς το παρόν αγνώστους για την ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, είναι καταιγιστικές και αναδύεται πλέον έντονο το άρωμα της εγχώριας και νέας γενιάς, τρομοκρατίας

Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, σύμφωνα με το newsit.gr, δεν είναι καινούριο πρόσωπο για τους αστυνομικούς και τους είχε απασχολήσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πτυχιούχος της Θεολογίας ταυτοποιήθηκε από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ως ένας από τους τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank το πρωί της Παρασκευής 10ης Αυγούστου.

Ο Θεοφίλου και δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας καπέλα, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας και πήραν 45.000 ευρώ από τα ταμεία. Κατά την έξοδό τους επιχείρησε να τους καταδιώξει ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, τον οποίο και δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Θεοφίλου είναι αυτός που με τέσσερις σφαίρες εκτέλεσε τον 53χρονο οδηγό όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Τα λάθη του:

1. Αστυνομικοί τον είχαν δει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.

2. Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο. Ηταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.

3. Οταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία», και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.

4. Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.

Μέχρι και στον ώμο του όταν συνελήφθη είχε ένα σακίδιο με αυτοκόλλητο, «I Love Paros»....

Σε επικοινωνία που είχε το newsit με την οικογένεια του Τάσου Θεοφίλου, οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν καμία δήλωση. "Μην μας ξαναπάρετε τηλέφωνο", είπαν χαρακτηριστικά.

Στην γειτονιά του στην Καλαμαριά, όσοι τον ήξεραν μιλούν για ένα ήρεμο παιδί και δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ο γιός καλής οικογενείας θα είχε τέτοια κατάληξη...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις