Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Μακρής στο thebest.gr: Δεν παίρνω τίποτα πίσω, εμμένω στην απόφασή μου να παραιτηθώ από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Ν. Μακρής στο thebest.gr: Δεν παίρνω τίπ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο προεδρεύων του Οργανισμού επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Γ. Δημαρά για την κατάσταση

Αποφασισμένος να φύγει από τη θέση του προεδρεύοντος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Πάτρας, δηλώνει μιλώντας στο thebest.gr, ο Νίκος Μακρής. Ο κ. Μακρής σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ό,τι έχω πει ισχύει στο ακέραιο, δεν παίρνω τίποτα πίσω. Εμμένω στην παραίτησή μου».

Μάλιστα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην στέλεχος της παράταξης Δημαρά, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στον Πολιτιστικό Οργανισμό, προσωπικά στον δήμαρχο, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Δημαράς έχει την πολιτική ευθύνη για όσα δεν έγιναν επί ενάμιση χρόνο στον Οργανισμό.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του κ. Μακρή να επιμείνει στην παραίτησή του, έπαιξε – όπως αφήνει να εννοηθεί – η στάση του δημάρχου.

Ερωτηθείς σχετικά από το thebest.gr, ο κ. Μακρής ανέφερε πως, αν και ο κ. Δημαράς είχε την επιστολή παραίτησης στα χέρια του από το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του για το θέμα.

Η στάση του δημάρχου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μακρή, δεν άλλαξε ούτε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Δημαράς με τα στελέχη της δημοτικής Αρχής που διαχειρίζονται τα πολιτιστικά του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Παν. Βαφέας και Χαρ. Στανίτσας, ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Χάρης Καρκούλιας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Αθηνά Πατρώνη, ο κ. Μακρής και η σύμβουλος πολιτισμού του Δημάρχου, δημοσιογράφος, Νεκταρία Ντούκα.

Όπως αναφέρει ο προεδρεύων του Πολιτιστικού Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια γενικού περιεχομένου συζήτηση για τα πολιτιστικά και το ζήτημα της παραίτησης και των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή, τέθηκαν από τον ίδιο τον κ. Μακρή.

Εκεί δήλωσε στον δήμαρχο ότι εμμένει στο ακέραιο στην απόφασή του και ο κ. Δημαράς τον κάλεσε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αντικατάσταση Μακρή αναμένεται να γίνει από Σεπτέμβρη, καθώς για την επιλογή του νέου προσώπου θα πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως ανακοινώθηκε χθες διέκοψε για το καλοκαίρι.

Μέχρι τότε, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει, ο κ. Μακρής θα παραμείνει στη θέση του προεδρεύοντος του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις