Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκρηξη Δημάρχου Αιγιαλείας κατά του Σωκράτη Καπλάνη: “Θέλει να κλείσει το ΤΕΙ Αιγίου!”

Έκρηξη Δημάρχου Αιγιαλείας κατά του Σωκρ...

'Βασανίζει μια πόλη ο καθένας με τις εξυπνάδες του"

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θεοδωρακόπουλου, προκάλεσαν οι προτάσεις του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη προς τον υπουργό Παιδείας για εξοικονόμηση πόρων και τον εξορθολογισμό των ΤΕΙ. Ο κ. Καπλάνης προτείνει, μεταξύ των άλλων, περιορισμό των τμημάτων – παραρτημάτων ΤΕΙ και συνένωση μεταξύ των ή και ΤΕΙ Πανεπιστημίων.

«Στο βάθος του μυαλού του πίσω, προφανώς έχει να κλείσει το ΤΕΙ του Αιγίου, το οποίο είναι το μοναδικό υγιές, ικανό και δυνατό επιστημονικά από όλα τα τμήματα ΤΕΙ της Πάτρας», δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο κ. Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Βασανίζει μια πόλη ο καθένας με τις εξυπνάδες του.

Να πάει να κάνει προτάσεις να κλείσει τα τμήματα των Πατρών τα οποία δεν είναι βιώσιμα να τελειώνει η ιστορία, άμα θέλει για να είναι σωστός στις προτάσεις του. Όχι να θέλει να κλείσει τις σχολές του Αιγίου. Από τη λειτουργία τους εξαρτάται μια ολόκληρη περιοχή, η οποία έδωσε το αίμα της για να δημιουργηθούν”. Και συνέχισε ο δήμαρχος: “Αν αυτό το χώρο τον δίναμε στην ΚΟΣΚΟ θα είχαμε βγάλει εκατομμύρια. Ήταν διατεθειμένοι να φτιάξουν και λιμάνι και να έχουν και εσωτερικό χώρο που δεν υπάρχει σε κανένα μέρος της Ευρώπης. Μπορούσαμε να τα έχουμε δώσει και να μην έχουμε παραχωρήσει την παλιά Χαρτοποιία στα ΤΕΙ. Να τα είχαμε πάει π.χ. σε ένα Γυμνάσιο. Όχι να δώσουμε το καλύτερο «φιλέτο» της Ελλάδος, εμπορικά, βιομηχανικά και τοπικά και από πλευράς θάλασσας”.

Και κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος: “Κάθε τόσο είμαστε με την ψυχή στο στόμα να μη μας το κλείσουν. Τι εστί Καπλάνης στο τέλος-τέλος; Ένας υπάλληλος που έχει διοριστεί για να κάνει τη δουλειά του σωστά. Ας αφήσει το Αίγιο ήσυχο. Αν πάλι δεν εννοεί τις σχολές του Αιγίου, να πάει να κλείσει της Πάτρας εκείνα που δεν είναι βιώσιμα. Του υποδεικνύω εγώ τη λύση να ανακαλύψει ποια είναι βιώσιμα από την περιοχή τη δική μας, ποια είναι από της Πάτρας, ποια από αυτά δουλεύουν χωρίς να έχουν φοιτητές”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις