Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πρωτοστατεί στο θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πρωτοστατεί στο θ...

Με επιτυχία το διήμερο βιωματικό σεμινάριο

«Μια αξιόλογη, ουσιαστική, εποικοδομητική και χρήσιμη εκπαίδευση που θα πρέπει να γίνεται και να την παρακολουθούν όλοι οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών», είναι μερικές από τις απαντήσεις  που έδωσαν οι συμμετέχοντες στην αξιολόγηση του διήμερου βιωματικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας.

16 εργαζόμενοι -Ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί- από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Δυμαίων («Βοήθεια στο Σπίτι», Ιατροκοινωνικό Κέντρο Μόβρης κ.α.) εκπαιδεύτηκαν σε θέματα εξάρτησης και πρόληψης στο σεμινάριο που υλοποιήθηκε την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 στη Κ. Αχαΐα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την καλύτερη δικτύωση και συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Δυμαίων με το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας. Επίσης, διατυπώθηκαν προτάσεις  για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της πρόληψης των εξαρτήσεων στην περιοχή από την επόμενη σχολική χρονιά.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ» του ΟΚΑΝΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις