Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: O Eρυθρός Σταυρός για την απουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες - Τρώνε πρόστιμο κι από πάνω επειδή δεν έχουν επαγγελματική άδεια

Πάτρα: O Eρυθρός Σταυρός για την απουσία...

Τραγελαφικές καταστάσεις

Η Σχολή Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ιδρύθηκε το 1974 και έχει έδρα την Πάτρα και ο Ε.Ε.Σ. είναι ο πρώτος οργανισμός που έφερε την ναυαγοσωστική εκπαίδευση στη χώρα μας. Είναι η μοναδική Σχολή Ναυαγοσωστικής που διαθέτει δύο Κρατικές άδειες λειτουργίας, την υπ' αριθμόν 01/2002/630942/2119.4/16/02 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και την υπ' αριθμόν 982/09.10.03 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.

Επιπλέον το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί η Σχολή, είναι αναγνωρισμένο ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα.

Η Σχολή Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύει πολίτες στην χώρα μας (18 έως 45 ετών) στην διάσωση στο υγρό στοιχείο και αφού περάσουν τις προβλεπόμενες εξετάσεις της Σχολής, αποφοιτούν ως Εθελοντές Ναυαγοσώστες για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο όποτε τους ζητηθεί. Επίσης βάση της υψηλής εκπαίδευσής τους  προετοιμάζει επίσης για τις εξετάσεις στο Λιμεναρχείο για την απόκτηση της επαγγελματικής άδειας για όσους το επιθυμούν.

Το  τελευταίο διάστημα στην Πάτρα δημοσιεύονται άρθρα για την έλλειψη Ναυαγοσωστών στις παραλίες του δήμου μας, όπου αναφέρουν ότι ζητήθηκε βοήθεια από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να διαθέσει ναυαγοσώστες για την κάλυψη των παραλιών του δήμου Πατρέων  και έπεσαν στο κενό.

Σε απάντηση όλων αυτών των δημοσιευμάτων είναι ότι, στη χώρα μας  υπάρχει προβλεπόμενη από το κράτος νομοθεσία (Π.Δ.-23/2000)  σε ότι αφορά την κάλυψη των παραλιών από ναυαγοσώστες.  Η νομοθεσία   δεν αναφέρει ότι οι παραλίες μπορεί να καλύπτονται από Εθελοντές Ναυαγοσώστες με συνέπεια  να μην τους  προστατεύει και όταν γίνεται έλεγχος από την Λιμενική Αρχή (έλεγχος για επαγγελματικές άδειες) οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες να βρίσκονται εκτεθειμένοι και να λαμβάνουν πρόστιμα ασχέτως αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο.       Οι παραλίες στη χώρα μας βάση νομοθεσίας καλύπτονται μόνο από Επαγγελματίες ναυαγοσώστες οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με επαγγελματική άδεια από το Λιμεναρχείο. Συνεπώς μη βάζουμε στο στόχο και να ρίχνουμε ευθύνες στους Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, από τι στιγμή που η νομοθεσία στη χώρα μας δεν τους επιτρέπει να καλύπτουν ναυαγοσωστικά παραλίες.

 

Η Σχολή Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι αρωγός όλων των κρατικών υπηρεσιών και των δήμων σε υπηρεσίες που αφορούν την προστασία του υγρού στοιχείου όποτε τους ζητηθεί. Να μην ξεχνάμε ότι το έργο των Εθελοντών Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. είναι πολύ μεγάλο στο νομό μας αλλά και στην χώρα μας με αποτέλεσμα να έχουν διασώσει και  αποτρέψει εκατοντάδες πνιγμούς λόγο της υψηλής εκπαίδευσης που τους παρέχεται.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις