Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμάται η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στη συνοικία Μακρυγιάννη στην Πάτρα

Τιμάται η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στη συ...

Ο διήμερος εορτασμός ξεκινά σήμερα στις 19.15 ενώ αύριο το βράδυ μετά τον εσπερινό παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου θα γίνει λιτανεία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να γιορταστεί και φέτος η Αγία Μαρίνα στον ομώνυμο ιερό ναό της συνοικίας Μακρυγιάννη στην Πάτρα. Η ιερά πανήγυρη ξεκίνησε χθες  Δευτέρα παραμονή της εορτής της Αγίας παρθενομάρτυρος Μαρίνας με εσπερινό μετά αρτοκλασίας στις 19.15 όπου θα προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης και εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου, π. Χρύσανθος Στελλάτος ενώ ακολούθησε  ι ιερά αγρυπνία στις 22.00 όπου λειτούργησε  και κήρυξε το Θείο λόγο ο π. Αντώνιος Ρουμελιώτης.

Ανήμερα της εορτής, σήμερα  Τρίτη 17 Ιουλίου το πρωί θα ψαλεί Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομίτισσας, π. Συμεών Χατζής ενώ στις 19.15 το απόγευμα θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου που θα μιλήσει και σχετικά για το βίο της Αγίας Μαρίνας η οποία είχε γεννηθεί το 258 μ. Χ. σε ένα χωριό της Πισσιδείας την περίοδο του αυτοκράτορα Κλαύδιου ενώ θανατώθηκε σε νεαρή ηλικία δια αποκεφαλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γραφτεί απολυτίκιο για την Αγία Μαρίνα ενώ ο Γρηγόριος ο Κύπριος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είχε γράψει λόγο για την Αγία Μαρίνα που σώζεται στη Μεγίστη Λαύρα και στην ιερά Μονή Παντοκράτορος. Ο εορτασμός στην Αγία Μαρίνα στη συνοικία Μακρυγιάννη θα ολοκληρωθεί ανήμερα το βράδυ με λιτανεία στην πλατεία Μακρυγιάννη και στους γύρω δρόμους που θα ξεκινήσει στις 20.45.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα πανηγυρίζει και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις