Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κεφαλονιά το θρυλικό Nilaya

Στην Κεφαλονιά το θρυλικό Nilaya

Το ιστιοφόρο έχει τη δική του ιστορία

Ένα ιστιοφόρο με απίστευτη ιστορία έφθασε στην Κεφαλονιά!Πρόκειται για το πανέμορφο Nilaya! Αυτό το σκάφος χρησιμοποιείται για εξερευνητικά ταξίδια στον Νότιο Πόλο και για έρευνες που δεν είναι πάντα σύμφωνες  με τον Νόμο.

Τον Ιανουάριο του 2012 η Νορβηγία είχε συνταραχθεί από το σκάνδαλο κλοπής του σκάφους από έναν διάσημο για τις έρευνές του skipper Jarle Andhøy ο οποίος τον χειμώνα του 2011 συμμετείχε σε ένα  άλλο εξερευνητικό ταξίδι στον Νότιο Πόλο που κατέληξε με τρεις νεκρούς και το ναυάγιο του σκάφουςBerserk.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο περιπετειώδης skipper και ενώ ακόμη η υπόθεση του ναυαγίου βρισκόταν στις αίθουσες των δικαστηρίων της Νορβηγίας,  φέρεται ότι έκλεψε το Nilaya προκειμένου να πάει στο σημείο που είχε χαθεί το Berserk.

Το Nilaya  πέρασε μεγάλη περιπέτεια όχι μόνο γιατί το έψαχναν όλα τα Λιμαναρχεία του Νότιου ημισφαιρίου του πλανήτη αλλά και λόγω ζημιών. Ετσι κατέληξε στην Χιλη για καύσιμα και συντήρηση όπου ο Jarle Andhøy και οι συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν από τις αρχές.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι τι ψάχνει σε συγκεκριμένο σημείο του Νότιου Πόλου ο Jarle Andhøy?  Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που την απολαμβάνουν οι Νορβηγοί στους ατέλειωτους χειμώνες!

Αυτό λοιπόν το σκάφος, αλλά δεν ξέρουμε το όνομα του skipper που το έφερε , είναι στο Αργοστόλι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις