Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τροϊκα: Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι τελικά 100 χιλιάδες λιγότεροι!

Τροϊκα: Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι στη...

Η Τρόικα αναθεωρεί (λίγο αργά) τα στοιχεία της

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Βήμα την περασμένη Κυριακή δεν αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde. Η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα εκτιμάται ότι ήταν στα τέλη Απριλίου, στα 780.175 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των δημόσιων επιχειρήσεων.

Επομένως από το 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία που βασίζονται σε αναθεωρημένη έκθεση της Τρόικα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 100 χιλιάδες άτομα. Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ έδειχνε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν μειωθεί στο ίδιο διάστημα, παρά τις αποχωρήσεις. Αυτό σήμαινε σύμφωνα με αυτή την έκθεση ότι είχαν γίνει προσλήψεις παραβιάζοντας το μνημόνιο. Μάλιστα το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις με επικριτικά δημοσιεύματα σε ξένες εφημερίδες.

Τώρα η «τρόικα» προβλέπει ότι ο αριθμός των δ.υ. θα φτάσει στους  770 481 στο τέλος του 2012 και τους 722 467 στο τέλος του 2015. Ο αριθμός των υπαλλήλων, του στενού δημόσιου τομέα είναι 639.281, έναντι 692.907 στα τέλη του 2009.

Ακόμη και στη δημόσια υγεία ο αριθμός των προσλήψεων έχει αναθεωρηθεί στις 14.348 το 2011 αντί 16.711, που εμφανίστηκαν σε αυτή την «πρώιμη» όπως την ονομάζει η Le Monde, έκθεση   που δημοσιεύτηκε στο Βήμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις