Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο «εθνικός ήρωας» Καραγκούνης από τα… γειτονικά Λεχαινά

Ο «εθνικός ήρωας» Καραγκούνης από τα… γε...
Μαρτάτος Tάκης

Κοντά του στη Βαρσοβία βρίσκεται η γυναίκα του Νανά και τα 3 παιδιά τους, ο Θανάσης, ο Χριστόφορος και η Ξένια

Σε εθνικό ήρωα και δικαίως έχει μετατραπεί από το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο 35χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης που έβαλε το «αξέχαστο» γκολ με δυνατό σουτ στην εστία της ομάδας της Ρωσίας λίγο πριν λήξει το α’ ημίχρονο του αγώνα του Euro 2012 Ελλάδα-Ρωσία.

Χάρη λοιπόν σε αυτό το θεικό γκολ του Έλληνα «Γκατούζο» (σύγκριση με τον 34χρονο Ιταλό άσσο Τζενάρο Γκατούζο) όπως τον χαρακτήρισε το Eurosport, η Ελλάδα προκρίθηκε πανάξια στην προημιτελική φάση των 8 του Euro 2012 και όπως δήλωσε συγκινημένος ο Γιώργος Καραγκούνης μετά το τέλος του αγώνα «αυτή η πρόκριση της εθνικής μας συγκρίνεται με τον άθλο που είχαμε πετύχει στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2004».

Στο μεταξύ όπως έγραψε το σάιτ gazetta,gr, η οικογένεια του Γιώργου Καραγκούνη πλην του γιου του Θανάση παρότι βρισκόταν στις κερκίδες του σταδίου της Βαρσοβίας όπου διεξήχθη ο αγώνας, δεν είδε το «τεράστιο» αυτό μοναδικό και ιστορικό γκολ του Έλληνα διεθνή.

Ο λόγος ήταν ότι η σύζυγος του Νανά είχε πάει για λίγο εκείνη τη στιγμή στην τουαλέτα ενώ τα δύο άλλα τους παιδιά ο Χριστόφορος και η Ξένια είχαν σχεδόν αποκοιμηθεί στα καθίσματα του σταδίου. Έτσι το γκολ του πατέρα του απόλαυσε και πανηγύρισε δεόντως μόνο ο μεγάλος γιος του ο Θανάσης.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Καραγκούνης θεωρείται «δικό μας» παιδί μιας και η καταγωγή του είναι από τον γειτονικό νομό Ηλείας. Έχει γεννηθεί πριν από 35 χρόνια, το 1977 στον Πύργο της Ηλείας με καταγωγή τον Αμπελώνα Ηλείας. Όλη η οικογένεια του είναι στην Πολωνία από τον 1ο αγώνα της Εθνικής εδώ και δέκα ημέρες και τον στηρίζουν όσο περισσότερο γίνεται στον μεγαλειώδη αγώνα του με την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Το επίσης συγκινητικό είναι ότι ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε στον αγώνα με τη Ρωσία τις 120 συμμετοχές του στην εθνική μας ομάδα ενώ από μικρό παιδί 13 ετών έχει συμμετάσχει σε όλα τα σχήματα της εθνικής (παίδων, νέων, μεγάλων).

Ο Γιώργος Καραγκούνης είχε παντρευτεί την αγαπημένη του Νανά που είναι Πατρινή λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2004 από την Ελλάδα και ο γάμος τους που είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα είχε γίνει στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα που είχε πλημμυρίσει από κόσμο.

Πάντως, η Νανά Καραγκούνη που είναι γιατρός στο επάγγελμα δεν στενοχωρήθηκε που έχασε και δεν είδε live το γκολ του άνδρα της. Όπως μάλιστα δήλωσε χαριτολογώντας, «ας σκοράρει συνέχεια ο Γιώργος και εγώ να μην δω πότε τα γκολ του»!

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στο σύζυγο της στα γήπεδα της Πολωνίας βρίσκεται και η σύζυγος ενός άλλου «δικού μας» παιδιού, του διεθνή πρωταθλητή μας και ήρωα επίσης της κατάκτησης του Euro 2004, του Κώστα Κατσουράνη. Η Έφη Κατσουράνη-Σταθοπούλου εμψυχώνει το σύζυγο της και αυτή από την πρώτη μέρα που η εθνική μας αγωνίστηκε κόντρα στην Πολωνία ενώ μαζί της έχει και τον γιο τους. Ο Κώστας και η Έφη Κατσουράνη είχαν κι αυτοί παντρευτεί μετά το Euro του 2004 και ο γάμος τους είχε λάβει χώρα στην Αθήνα στο Χαλάνδρι.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ένας ακόμη διεθνής μας ο 26χρονος Γιάννης Μανιάτης ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο ταλαντούχος μέσος παίκτης του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος έχει κανονίσει να παντρευτεί την Κυριακή 1η Ιουλίου, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο τελικός του Euro 2012, ωστόσο μετά τη χθεσινή πρόκριση στα προημιτελικά ίσως να χρειαστεί να αλλάξει την ημερομηνία του γάμου του.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος πάντως μετά την «ψυχωμένη» εμφάνιση της εθνικής μας κόντρα στο φαβορί Ρωσία που διέψευσε τις προσδοκίες, μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Ελλάδα. Ειδικά για τον «Κάρα» (Καραγκούνη) που κρίθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της κρίσιμης αναμέτρησης, τον αποθεώνει λέγοντας ότι είναι η ψυχή αυτής της ομάδας. Ένας παίκτης που δεν σταματά ούτε λεπτό να παλεύει. Πρόκειται για έναν ακούραστο πολεμιστή, γεννημένο μαχητή» έγραψε χαρακτηριστικά το σάιτ του Eurosport. «Οι Έλληνες χαμογέλασαν και πάλι» σημείωσε η γαλλική εφημερίδα «Liberation» κάτι που και ο ίδιος ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη θριαμβευτική νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας.

«Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, ήταν όλοι λεβέντες, καλοκουρδισμένοι μέσα στο γήπεδο, όλοι ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Το μήνυμα το δώσαμε κι εμείς από εδώ τη Βαρσοβία ότι αξίζουμε πολλά και λίγο σεβασμό παραπάνω, πως ενωμένοι και ψυχωμένοι θα καταφέρουμε να φύγουμε από τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως λαός. Ευχαριστούμε το Θεό που μας δίνει τέτοιες χαρές. Πήραμε μεγάλη αυτοπεποίθηση από αυτή μας τη νίκη. Δείξαμε πάθος, καρδιά και ψυχή και κάναμε την Ελλάδα και τους Έλληνες χαρούμενους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραγκούνης.

Πράγματι ο επιθετικός αυτός μέσος παίκτης με το όλο πάθος και νεύρο παιχνίδι και τις ηγετικές ικανότητες του μαζί με όλους τους συμπαίκτες του και τον προπονητή μας τον 57χρονο Πορτογάλο Φερνάντο Σάντος πέτυχαν κάτι που όλοι οι Έλληνες είχαμε τόσο ανάγκη αυτήν την περίοδο να διώξουμε για λίγο τη θλίψη, την κατήφεια και την απαισιοδοξία που μας περιβάλλει ως λαό!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports